Spoko spoko

Basiscursus Pools oefenboek

1e druk | 2021 | Katarzyna Wiercińska

Spoko spoko | Boek + website

9789046907306, 283 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 25,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Het Pools is met ongeveer 40 miljoen sprekers een van de grootste talen van de Europese Unie. Polen wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Je vindt er alles: historische steden met talloze bezienswaardigheden en een gevarieerd landschap met een kust, merengebieden, bergen en  een oerbos. Polen is ook een van de snelst groeiende economieën in de Europese Unie. Basiskennis van het Pools opent nieuwe zakelijke mogelijkheden in Polen en kan goed van pas komen in Nederland als je bijvoorbeeld op je werk met Poolse werknemers of collega’s wil communiceren.

 

In deze methode staat de communicatie in dagelijkse situaties centraal. Na het doorlopen van de methode ben je halverwege het ERK-niveau A2. De hoofdstukken hebben een centraal thema waarmee je actief aan de slag gaat. De grammaticale onderwerpen en taalfuncties ondersteunen je hierbij. De woordenschat leer je aan de hand van korte dialogen of teksten die ook te beluisteren zijn. Aan het einde van elk hoofdstuk kom je meer te weten over de Poolse cultuur passend bij het centrale thema.

Spoko spoko bestaat uit een tekst- en oefenboek en een website. Het tekstboek is gericht op gebruik in de les. Met de gevarieerde oefeningen in het oefenboek ga je aan de slag met grammatica en woordenschat. Deze bevat ook een grammaticaoverzicht.  In het online gedeelte van de cursus vind je de audio en veel extra oefenmateriaal waarmee je je kennis en vaardigheden verdiept.

Spoko spoko is bedoeld voor gebruik in het volwassenenonderwijs en richt zich op beginners die graag goed Pools willen leren spreken.

 

Katarzyna heeft Nederlandse taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Wroclaw en de Katholieke Universiteit Leuven. Ook heeft ze Pools als vreemdetaal gedoceerd aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zij is nu docent Nederlands aan de Adam Mickiewicz Universiteit in Poznan en heeft leermiddelen ontwikkeld voor Nederlands.  

‘Ik ben erg tevreden met dit boek. Ik denk dat ik deze methode tijdens mijn lessen ga gebruiken. Praktisch is dat alles is uitgelegd in het Nederlands. Alles is overzichtelijk. De uitspraak wordt hier best handig beschreven met leuke, grappige afbeeldingen daarbij. Er zijn hier verschillen tussen Poolse en Nederlandse taal in de gaten gehouden. Dit kan echt behulpzaam zijn bij het leren van het Pools door Nederlandstalige mensen. Extra pluspunt is het online studiemateriaal.’ – docent Pools als vreemde taal, 11 oktober 2021