Standaardgrammatica Turks

2e druk | 2010 | Gerjan van Schaaik
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Standaardgrammatica Turks | Boek

9789046902325, 484 pagina's
€ 45,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Het Turks heeft een totaal andere structuur dan het Nederlands en de moderne talen in de ons omringende landen. Een systematisch opgebouwde kennis van de grammatica van het Turks is nodig om deze taal te kunnen lezen, schrijven, spreken en verstaan.


Standaardgrammatica Turks beschrijft op overzichtelijke wijze de taalregels van het Turks en aan de hand van deze regels wordt uitgelegd hoe je woordgroepen vormt van woorden en zinnen van woordgroepen – klaar voor gebruik!

Voor de toegankelijkheid is het gebruik van puur taalkundige terminologie tot een minimum beperkt. Tevens wordt de uitleg toegelicht met een veelheid aan voorbeelden uit de literatuur en uit de gesproken taal van het dagelijks leven. Dankzij de uitgebreide registers kan dit boek ook goed als naslagwerk worden gebruikt.

Van dezelfde auteur zijn verschenen: Oefenboek Turkse grammatica (voor gebruik bij Standaardgrammatica) en Klein woordenboek Turks (voor de opbouw van de woordenschat). Voor beginners zijn er: Basiscursus Turks en het Conversatieboek Turks (met 2 cd’s). En voor de vakantieganger is verschenen: Turks op maat (met cd).

Standaardgrammatica Turks is zowel geschikt voor cursisten als voor zelfstudie.

Deze tweede druk is geheel herzien en flink uitgebreid.
Dr. Gerjan van Schaaik heeft zich gespecialiseerd in de taalkundige aspecten van het Turks en doceert aan de Universiteit Leiden. Voordien heeft hij onder andere gewerkt aan de Boğaziçi Üniversitesi te Istanboel (Turkije) en de University of Michigan te Ann Arbor (VS). Bij Coutinho verschenen van hem ook Oefenboek Turkse grammatica, Klein woordenboek Turks, Basiscursus Turks, Conversatieboek Turks en Turks op maat.