Studentgericht begeleiden

Individuele trajecten in het hoger onderwijs

1e druk | 2021 | Cornelia de Haan

Studentgericht begeleiden | Boek + website

9789046908044, 200 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 26,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Het begeleiden van individuele studenten tijdens stages, scripties, studieloopbaantrajecten of onderzoek is een van de kerntaken van docenten in het hoger onderwijs. Het is een boeiende taak die tegelijkertijd veel tijd en energie kan kosten. Want wat doe je als je student onvoldoende voortgang boekt of niet gemotiveerd lijkt? En hoe vind je de balans tussen sturen en het geven van eigen regie? Met Studentgericht begeleiden leer je op een effectieve manier de student centraal te zetten.

Aan de hand van dit praktijkgerichte boek leer je als begeleider de student te activeren en verantwoordelijkheid te laten nemen voor zijn eigen leerproces. In elk hoofdstuk komt een belangrijke begeleidingsvaardigheid aan bod, zoals gesprekken voeren, feedback geven, motiveren, problemen bespreekbaar maken, beoordelen en evalueren. Voorbeelden van begeleiders uit het hoger onderwijs illustreren de theorie en aan de hand van opdrachten word je uitgenodigd te reflecteren op je aanpak en je nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk.

Studentgericht begeleiden is geschreven voor zowel beginnende als ervaren docenten in het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen die studenten begeleiden tijdens stages, scripties, studieloopbaantrajecten en onderzoek.

Boekpresentatie Studentgericht begeleiden
Vrijdag 24 september 2021 van 15.00 - 16.00 uur

Hierbij nodigen we je uit voor de online boekpresentatie van Studentgericht begeleiden door Cornelia de Haan. Tijdens deze interactieve presentatie besteedt Cornelia aandacht aan de verschillende rollen die je als begeleider hebt en aan de vraag hoe je de student kunt activeren. Aan de hand van diverse oefeningen en voorbeelden maak je kennis met de thema's van dit boek over het begeleiden van individuele studenten. Deze boekpresentatie is interessant voor zowel beginnende als ervaren docenten in het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen die studenten begeleiden tijdens stages, scripties, studieloopbaantrajecten en onderzoek.

Dr. Cornelia de Haan studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden en heeft na haar promotie aan verschillende universiteiten en hogescholen als docent gewerkt. Sinds 2008 geeft ze didactische trainingen binnen het hoger onderwijs. Haar ervaring als coach en trainer van docenten met een begeleidingstaak vormt de basis van dit boek.