Taalproblemen van nu

Uitleg, oefeningen en antwoorden

1e druk | 2012 | Simon Burgers
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Taalproblemen van nu | Boek + website

9789046903360, 119 pagina's 12 maanden toegang tot website
€ 22,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Nieuw! Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Op voorraad

Taalproblemen van nu | Code voor website

9789046960301 12 maanden toegang tot website
€ 10,95
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

Taalproblemen van nu | E-book + website

9789046961377, 119 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 22,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Is het nou een grote huis of een groot huis? Jou boek of jouw boek?

Taalproblemen van nu besteedt uitgebreid aandacht aan deze en andere veelgemaakte fouten. Het accent ligt op de fouten van nu, zoals het gebruik van een verkeerd lidwoord of een verkeerde verbuiging (de meisje; me vriend), een punt tussen een hoofdzin en een bijzin (Fatima komt niet. Aangezien ze ziek is), het gebruik van een koppelteken in plaats van een apostrof (BN-er; sms-je) en het weglaten van kleine woordjes (Zij zijn het volledig over eens). Maar ook veelvoorkomende klassieke taalproblemen worden behandeld, zoals werkwoordspelling en het gebruik van leestekens, voorzetsels, voegwoorden en verwijswoorden. Daarnaast komen woordvolgorde, alineagebruik en tekstopbouw aan bod; onderwerpen die eveneens nodig zijn om de taalniveaus 3F en 4F (commissie Meijerink) of B2 en C1 (ERK) te bereiken.

De auteur bespreekt de taalkwesties aan de hand van voorbeelden. Daarna volgen steeds oefeningen, die te vinden zijn achter in het boek of op de bijbehorende website. Op de website staan ook een instaptoets en een eindtoets.

Taalproblemen van nu is bedoeld voor iedereen die problemen heeft met het schrijven van goed Nederlands. Het is in het bijzonder nuttig voor studenten in het hoger onderwijs die hun taalniveau willen verbeteren. Daarnaast is het geschikt voor middelbare scholieren die zich willen voorbereiden op een taaltoets aan het begin van hun vervolgstudie.

Het docentenmateriaal bij Taalproblemen van nu bestaat uit PowerPointpresentaties bij de negen hoofdstukken.

Docentenmateriaal aanvragen
Simon Burgers is docent communicatie aan de Haagse Hogeschool.
Aantrekkelijk aan deze methode is de digitale instaptoets en eindtoets alsook de vele oefeningen achterin het boek en op de website. De uitleg bij de behandelde taalfouten is helder en eenvoudig. De bijlagen geven een beknopt overzicht van de grammatica - met een uitstekende uitleg over het verschil tussen zinsdelen en woordsoorten aan de hand van voorbeeldzinnen. Ook geven ze inzicht in het gebruik van lidwoorden in andere talen. Dit boek leent zich prima voor zelfstudie.' – NBD Biblion, 6 maart 2013