Werken in de SPH

Mensgericht, creatief en methodisch

1e druk | 2011 | Ineke Heemskerk, Romulus Petrina, Nanne Vosters
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Werken in de SPH | Boek

9789046902752, 200 pagina's
€ 22,00
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Werken in de SPH | E-book

9789046962237, 200 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 22,00
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

In het dagelijks leven kan iedereen hulp bieden door te luisteren en adviezen te geven. Als sociaal-pedagogisch hulpverlener bied je op een fundamenteel andere wijze hulp: je gaat vanuit je methodische kennis en deskundigheid creatief en mensgericht te werk. SPH’ers kunnen zo op verschillende manieren ondersteuning bieden aan mensen die kwetsbaar zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak.

Werken in de SPH helpt de student om te begrijpen wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk inhoudt. Het boek is ingedeeld volgens het opleidingsprofiel SPH, De creatieve professional. In zes hoofdstukken komen de kwalificaties uit het eerste, direct cliëntgerichte segment aan bod. Daarbij wordt een link gelegd met werken volgens de regulatieve cyclus. Ook wordt aan de hand van steeds een andere doelgroep beschreven hoe de SPH’er passende methodes aanwendt. Hierdoor ziet de SPH-student duidelijk wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk betekent.

Werken in de SPH vormt een brug tussen Mensenwerk en Methoden voor SPH, eveneens bij Uitgeverij Coutinho verschenen. De drie boeken bieden samen een complete leerlijn: van werkveldoriëntatie, via een introductie in methodisch werken, naar het werken met diverse methoden.

Dit boek is bedoeld voor hbo-studenten SPH en Social Work. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor professionals in sociale beroepen
Ineke Heemskerk, Nanne Vossers en Romulus Petrina zijn docent bij de Academie voor Sociale Studies Breda van Avans Hogeschool.
Het goed geschreven en met enkele zwart-witfoto's geïllustreerde boek helpt studenten een beeld te krijgen van een methodische aanpak van probleemkwesties, bijvoorbeeld van ouderen en jongeren. (...) Het boek is mede door de vele praktijkvoorbeelden van hoge kwaliteit. De diverse hoofdstukken worden afgesloten met diverse nuttige vragen en opdrachten, die het didactische karakter van het boek onderstrepen.' – K.B.D. van Schelven, NBD Biblion, 21 maart 2012