Yalla Yalla! Schrijfschrift

Basiscursus Arabisch

1e druk | 2023 | Josien Boetje, Mariska Keizer Verbeek
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Yalla Yalla! Schrijfschrift | Boek + website

9789046908419, 240 pagina's
€ 37,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Dit boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel vind je per letter duidelijke instructies en voorbeelden van de schrijfwijze van de verschillende vormen van het basishandschrift nàsg. Verder bevat dit deel schrijfoefeningen per letter, opgebouwd naar woorden en zinnen.

In het tweede deel worden de schrijfwijzen van het nàsg en het snelschrift roeqꜪà met elkaar vergeleken. Je vindt er ook leesoefeningen van het roeqꜪà en kalligrafietips voor het mooi verbinden van bepaalde letters.

Dit schrijfschrift is voor bedoeld voor iedereen die een cursus Arabisch volgt en graag extra wil oefenen met het schrijven van letters, woorden en zinnen in het basishandschrift nàsg. Het kan ook gebruikt worden als je je kennis van het Arabische alfabet op een praktische manier wilt opfrissen, of als je het nàsg al kent, maar het snelschrift roeqꜪà wilt leren lezen en schrijven.

Yalla Yalla! is een eigentijdse, effectieve methode om kennis te maken met de Arabische taal. De methode kan zowel in een cursus als voor zelfstudie gebruikt worden.

Je kunt dit schrijfschrift tegelijkertijd met het tekstboek van Yalla Yalla! gebruiken om extra te oefenen, of naderhand, als je je kennis weer wilt ophalen. Dit schrijfschrift is ook te gebruiken als je niet met het overige materiaal van Yalla Yalla! werkt.

Josien Boetje en Mariska Keizer Verbeek zijn beiden afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en als eerstegraads leraar aan de ILO. Ze hebben ruime ervaring met het doceren van de Arabische taal. Josien geeft online en fysieke lessen Arabisch aan beginners en gevorderden vanuit haar eigen bedrijf en werkt bij de lerarenopleiding van Instituut Archimedes (HU). Mariska geeft geregeld les aan de Universiteit Utrecht.