Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn

1e druk | 2020 | Yvonne van Zaalen, Marlies Mulderij, Stijn Deckers
Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn | Boek + website

9789046907269, 231 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 26,50
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Maatschappelijke ontwikkelingen dwingen gezondheidszorgprofessionals uit verschillende beroepsgroepen nauw met elkaar samen te werken. Ook wordt een sterker beroep gedaan op de samenwerkingsvaardigheden met de cliënt en diens sociale netwerk. Efficiënte samenwerking leidt tot betere zorg, minder miscommunicatie en hogere tevredenheid bij alle betrokken professionals. Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen.

Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn
is het eerste boek dat communicatie bij interprofessionele samenwerking centraal zet. De uitgave beschrijft de manier waarop samenwerkende professionals taal kunnen inzetten om tot goede afstemming te komen en een gezamenlijk doel te bereiken. Het ondersteunt bij het herkennen en toepassen van verschillende communicatiestijlen en biedt checklists, reflectieopdrachten en casuïstiek voor het evalueren van de eigen communicatie, van jezelf als professional en als onderdeel van een team. De inhoud van het boek is gekoppeld aan een digitale leeromgeving met aanvullende publicaties, online-colleges, verwijzingen naar verdiepende literatuur en studieopdrachten.

Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn
is geschreven voor studenten van sociale en zorgopleidingen. Daarnaast is het geschikt voor alle professionals die werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg en het domein mens en maatschappij.

Yvonne van Zaalen is als associate lector bij Fontys Paramedische Hogeschool verantwoordelijk voor de interprofessionele samenwerking binnen onderzoek.

Marlies Mulderij is logopedist en geeft stem-, communicatie- en presentatietrainingen.

Stijn Deckers is orthopedagoog,docent bij de Radboud Universiteit en manager diagostiek en behandeling bij stichting Milo.