Brochures 2024

In onderstaande brochures vind je nieuwe en herziene uitgaven van Uitgeverij Coutinho per vakgebied. Klik op de knop naast de brochure om deze digitaal in te kijken. 

We bieden op het moment brochures met actuele uitgaven voor NT2 en inburgering, lerarenopleiding basisonderwijs, lerarenopleiding 1e en 2e graads, sociaal werk en pedagogiek, vaardigheden, gezondheidszorg, economie en recht & bestuur. Voor een overzicht van alle vreemdetalenboeken, verwijzen we naar de webshop van coutinho.nl.

Zie je een uitgave in de brochure die je wilt beoordelen voor je onderwijspraktijk? Vraag op de pagina van de uitgave een gratis* docentexemplaar aan. We zijn benieuwd naar je mening! Ook horen we graag van je als je bepaald materiaal mist of een idee hebt voor een uitgave.

* Bekijk hier de voorwaarden

 

NT2 & inburgering

In deze brochure vind je een overzicht van onze nieuwste en herziene uitgaven op het gebied van NT2 & inburgering. Trots zijn we dat het derde en laatste deel van onze totaalmethode KlasNL eind februari verschijnt. Dit deel brengt de cursist naar taalniveau B1 en KlasNL is hiermee nu ook goed inzetbaar voor de inburgering. Graag wijzen we je ook op de nieuwe methode Woorden in context deel 1 en 2. Met deze uitgaven kunnen cursisten op een systematische manier werken aan de opbouw van hun woordenschat.

Wil je hulp bij het kiezen van een NT2-methode? Kijk dan eens naar het totaaloverzicht van ons lesmateriaal met daarnaast nog een overzicht van welke uitgaven geschikt zijn voor de verschillende inburgeringstrajecten. Ben je op zoek naar een boek voor je eigen ontwikkeling? Kijk dan in het overzicht met onze  NT2-docentenboeken.

 

Sociaal werk & pedagogiek

In deze brochure vind je een overzicht van onze nieuwste en herziene uitgaven die aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen in het sociaal domein. Van uitgaven die zich richten op methodisch werken, het ontwikkelen van een professionele houding, het bevorderen van interprofessioneel samenwerken tussen zorg, welzijn en onderwijs tot het begeleiden van studenten met psychische problemen. Ook is er aandacht voor vaardigheden als kritisch denken, rapporteren en schrijven voor het sociaal domein.

 

 

Lerarenopleiding 1e & 2e graads

Voor de lerarenopleiding 1e en 2e graads is weer een nieuwe brochure uitgebracht. Hierin vind je een selectie van onze nieuwste en herziene uitgaven voor de lerarenopleidingen. We bieden een breed scala aan generieke en vakspecifieke uitgaven aan en spelen daarbij in op de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs.

Een nieuwe uitgave is De Leescyclus, die bestaat uit twee kaartensets met activiteiten voor doelgericht jeugdliteratuuronderwijs. Nieuw zijn ook het Handboek doeltaaldidactiek en het Praktijkboek lesgeven in het mbo. De succesvolle titel Geïntegreerd pedagogisch handelen is herzien.

Vaardigheden

In deze brochure vind je een selectie van onze nieuwste uitgaven voor het hoger onderwijs op het gebied van vaardigheden en docentprofessionalisering; studiemateriaal dat toekomstige professionals ondersteunt in het ontwikkelen van vaardigheden en uitgaven voor jou als docent om jezelf verder te ontplooien als professional. Met onze uitgaven ondersteunen we je optimaal bij de voorbereiding en uitvoering van je lessen. Studenten bieden we hoogwaardig studiemateriaal waarmee ze een perfect beroepsproduct kunnen neerzetten en zich goed kunnen voorbereiden op hun tentamens, onderzoek en de toekomstige beroepspraktijk.

Economie, recht & bestuur

In deze brochure vind je een selectie van onze nieuwste uitgaven voor het hoger onderwijs op het gebied van economie, recht en bestuur; studiemateriaal dat toekomstige professionals ondersteunt in het ontwikkelen van vaardigheden en het vergaren van kennis. Met onze uitgaven ondersteunen we jou als docent optimaal bij de voorbereiding en uitvoering van je lessen. Studenten bieden we hoogwaardig studiemateriaal waarmee ze een perfect beroepsproduct kunnen neerzetten en zich goed kunnen voorbereiden op hun tentamens, onderzoek en de toekomstige beroepspraktijk.

Lerarenopleiding basisonderwijs

In deze brochure lerarenopleiding basisonderwijs presenteren wij een selectie van onze nieuwste en herziene uitgaven voor de pabo. We bieden een breed scala aan generieke en vakspecifieke uitgaven aan en spelen daarbij in op de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs.

Dit jaar verschijnen herzieningen van de succesvolle titels Portaal, Iedereen kan leren schrijven en DANS!  Met de recent verschenen uitgaven Handboek voor de leraar basisonderwijs, Inzicht in burgerschapsvorming en Vreemde talen in het basisonderwijs spelen we in op de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs.

Gezondheidszorg

In deze brochure vind je een selectie van onze nieuwste uitgaven voor het hoger onderwijs op het gebied gezondheidszorg; studiemateriaal dat toekomstige professionals ondersteunt in het ontwikkelen van vaardigheden en het vergaren van kennis. Met onze uitgaven ondersteunen we jou als docent optimaal bij de voorbereiding en uitvoering van je lessen. Studenten bieden we hoogwaardig studiemateriaal waarmee ze een perfect beroepsproduct kunnen neerzetten en zich goed kunnen voorbereiden op hun tentamens, onderzoek en de toekomstige beroepspraktijk.