Chinees? 'n Makkie! deel 1

2e druk | 2019 | Tin Chau Tsui
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Chinees? 'n Makkie! deel 1 | Boek + website

9789046906439, 224 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 39,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Chinees? 'n Makkie! deel 1 | Docentenmateriaal (print + 2 cd's)

9789046906811, 118 pagina's
€ 54,50
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

De communicatieve taalmethode Chinees? ’n Makkie! is speciaal ontwikkeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Met behulp van deze cursus maken leerlingen op een actieve manier kennis met het Mandarijn Chinees. De methode richt zich op alle vaardigheden. Spreken en luisteren komen uitgebreid aan bod. Maar omdat het leren lezen en schrijven van de karakters een extra uitdaging is, wordt ook daar veel aandacht aan besteed. In de cursus wordt het Hanyu Pinyin gebruikt als ondersteuning. Daardoor kunnen de leerlingen al vrij snel typen en chatten in het Chinees.

 

De cursus bevat twee leerroutes. Voor degenen die sneller willen kunnen communiceren in het Chinees zijn extra onderdelen in de lessen opgenomen. Deze onderdelen kunnen overgeslagen worden als het Chinees echt ’n makkie moet blijven.

De inhoud van de lessen sluit aan bij de belevingswereld van Nederlandse middelbare scholieren. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere kennismaken, huis en familie, eten en drinken, cultuur en vrije tijd. Elke les bevat een dialoog, nieuwe woorden, culturele en taalkundige informatie en oefeningen. Het boek sluit af met een grammaticakatern en woordenlijsten.

Met dit boek maken leerlingen op de middelbare school op een actieve manier kennis met spreek-, lees- en luistervaardigheden van het Mandarijn Chinees.

Je kunt aan de slag met het online studiemateriaal bij dit boek.

 // www.coutinho.nl/chineesmakkie1-druk2

  • audiomateriaal
  • (digitale) oefeningen
  • handige bijlagen

In de tweede, herziene druk is een leeswijzer voor leerlingen opgenomen waardoor het boek zeer toegankelijk en werkbaar is. Daarnaast is er een grammatica katern toegevoegd achterin het boek. De audio fragmenten zijn allemaal opnieuw opgenomen en er zijn nieuwe woorden toegevoegd aan de lessen. Ook bevat elk hoofdstuk een taalwijzer met informatie over de Chinese taal. Verder is de website uitgebreid met extra oefenmateriaal voor luisteren, uitspraak, schrijven en lezen.

Voor docenten is een docentenhandleiding ontwikkeld. Deze bevat didactische tips en de antwoorden op de oefeningen uit het boek. Je kunt hem bestellen in onze webshop.

Voor docenten is ook een gratis document met werkvormen en variaties voor het talenonderwijs beschikbaar. Je kunt dit document hier downloaden.

Docentenmateriaal aanvragen

Dr. Tin Chau Tsui is sinoloog en werkt als senior docent Chinees aan Zuyd Hogeschool. In 2004 was hij de eerste docent Chinees in het voortgezet onderwijs in Nederland.

'De inhoud is geüpdatet. De auteur bouwt de cursus Mandarijn Chinees op zijn bekende, op jongeren toegespitste wijze uit, met aandacht voor spreken, luisteren
en schrijven. De inhoud van de lessen sluit aan bij de belevingswereld van Nederlandse middelbare scholieren. Thema's die aan bod komen zijn o.a kennismaken, huis en familie, eten en drinken, cultuur en vrije tijd. Elke les bevat een dialoog, nieuwe woorden, culturele en taalkundige informatie en oefeningen. Bevat een grammaticakatern (nieuw!) en woordenlijsten. Aanvullend studiemateriaal is online toegankelijk via de website van de uitgever. Er verscheen ook een docentenhandleiding. Veel opdrachten sluiten aan bij de richtlijnen van de internationale taalvaardigheidstest (HSK) die is ontwikkeld door het ministerie van
Onderwijs van de Volksrepubliek China. Ook geschikt voor volwassenenonderwijs. Aangevulde en geactualiseerde herdruk. Vanaf ca. 15 jaar.' - NBD Biblion, 22 mei 2019