Chinees? 'n Makkie! Deel 2

2e druk | 2019 | Tin Chau Tsui
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Chinees? 'n Makkie! Deel 2 | Boek + website

9789046906934, 288 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 44,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

De communicatieve taalmethode Chinees? ’n Makkie! is speciaal ontwikkeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Met behulp van deze cursus maken leerlingen op een actieve manier kennis met het Mandarijn Chinees. De methode richt zich op alle vaardigheden. Spreken en luisteren komen uitgebreid aan bod. Maar omdat het leren lezen en schrijven van de karakters een extra uitdaging is, wordt ook daar veel aandacht aan besteed. In de cursus wordt het Hanyu Pinyin gebruikt als ondersteuning. Daardoor kunnen de leerlingen al vrij snel typen en chatten in het Chinees.


De cursus bevat twee leerroutes. Voor degenen die sneller willen kunnen communiceren in het Chinees zijn extra onderdelen in de lessen opgenomen. Voor wie het Chinees echt ’n makkie moet blijven, vormen de lessen zonder deze onderdelen ook een complete cursus.

De inhoud van de lessen sluit aan bij de belevingswereld van Nederlandse middelbare scholieren. Thema’s die in deel 2 aan bod komen zijn onder andere de weg vragen, winkelen, ziek zijn en dagindeling. Elke les bevat een dialoog, nieuwe woorden, taalkundige en culturele informatie en oefeningen. Het boek sluit af met een grammaticakatern en woordenlijsten. De vier delen van Chinees? ‘n Makkie! bereiden de leerlingen voor op het eindexamen Chinees.

Werk je nog met de vorige druk van Chinees? ’n Makkie deel 2? Klik hier om naar het online materiaal te gaan
(// www.coutinho.nl/chineesmakkie2/studiemateriaal).

De tweede, herziene druk is een zeer toegankelijke en werkbare methode Chinees geworden. Er is een grammatica katern toegevoegd achterin het boek. De audio fragmenten zijn allemaal opnieuw opgenomen en er zijn nieuwe woorden toegevoegd aan de lessen. Ook bevat elk hoofdstuk een taalwijzer met informatie over de Chinese taal. Verder is de website uitgebreid met extra oefenmateriaal voor luisteren, uitspraak, schrijven en lezen.​

Met dit boek maken leerlingen op de middelbare school op een actieve manier kennis met spreek-, lees- en luistervaardigheden van het Chinees.

Het docentenmateriaal bij Chinees? 'n Makkie! deel 2 bestaat uit antwoorden op de vragen in het boek en tips.

Docentenmateriaal aanvragen

Dr. Tin Chau Tsui is sinoloog en werkt als senior docent Chinees aan Zuyd Hogeschool. In 2004 was hij de eerste docent Chinees in het voortgezet onderwijs.