Culturele diversiteit in de gezondheidszorg

Kennis, attitude en vaardigheden

1e druk | 2013 | Ivan Wolffers, Anke van der Kwaak, Nel van Beelen (red.)
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg | Boek

9789046903285, 351 pagina's
€ 40,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg | E-book

9789046961896, 351 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 40,95
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

In de gezondheidszorg treden geregeld misverstanden op in de communicatie en interactie tussen professionals en patiënten. Een complicerende factor daarbij is dat de gezondheidzorg steeds ‘diverser’ wordt: zowel zorgprofessionals als patiënten verschillen in achtergrond, cultuur of land van herkomst. Voor professionals in de zorg zijn culturele vaardigheden daarom onmisbaar.

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg geeft inzicht in deze vaardigheden. Het boek bestaat uit drie delen. Feiten en algemene principes in relatie tot cultuur, context en gezondheid komen in het eerste deel aan de orde. In het tweede deel wordt de problematiek besproken van specifieke doelgroepen van interculturele gezondheidszorg, zoals allochtone kinderen, jongeren en ouderen. In het derde deel komen de rollen en verantwoordelijkheden van verschillende zorgprofessionals en intermediairs aan bod: onder andere de huisarts, de apotheekmedewerker, de psycholoog en de voorlichter eigen taal en cultuur. Dit deel sluit af met de stand van zaken van de interculturalisatie van de zorg.

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg
is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen in de (gezondheids)zorg en is daarnaast zeer geschikt voor professionals in de zorg.

Ivan Wolffers is schrijver, arts en hoogleraar.

Anke van der Kwaak is senior adviseur gezondheid bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Nel van Beelen is freelance redacteur en tekstschrijver.

Het is een boek voor hulpverleners, dat veel duidelijk bespreekbaar maakt. Het opent de ogen voor de complexiteit en hardnekkigheid van veel gezondheidsproblemen onder leden van culturele minderheden.' – NBD Biblion, 29 mei 2013