De juiste toon

Zakelijk Nederlands voor anderstaligen

1e druk | 2019 | Roos Naeff, Saarein te Brake

De juiste toon | Boek + website

9789046906637, 133 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 29,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

De juiste toon | Code voor website

9789046968123 Onbeperkt toegang tot website
€ 13,95
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

Heb je Nederlands als tweede taal geleerd en werk je bij een bedrijf waar Nederlands wordt gesproken? Dan merk je waarschijnlijk dat je collega’s vaak op een informele manier communiceren en niet alleen de standaardformuleringen gebruiken die je uit cursussen kent. Dit boek helpt je om Nederlands te spreken, appen en mailen in een zakelijke omgeving, waarbij de focus ligt op communicatiedoel, toon en nuance.

In De juiste toon staan taalhandelingen centraal, zoals: verzoeken, een voorstel doen, iets afwijzen, je verontschuldigen en positieve en negatieve feedback geven. Ook komen gesprekssituaties aan de orde, zoals: het woord nemen en houden, iemand onderbreken, iets herformuleren en een gesprek afronden. De auteurs geven voor iedere taalhandeling handige voorbeeldzinnen. Hiernaast besteden zij aandacht aan vocabulaire, grammatica en cultuur. Ieder hoofdstuk bevat tal van spreek- en schrijfoefeningen om formuleringen te oefenen en in te slijpen.
Met de code in het boek heb je toegang tot het online materiaal. Dit materiaal bestaat uit audio bij de dialogen en opdrachten, voorbeelduitwerkingen en vocabulairelijsten met Engelse vertaling van belangrijke woorden en uitdrukkingen boven niveau B1.

Dit boek is geschreven voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen vanaf niveau B1 die hun zakelijke communicatie in het Nederlands willen verbeteren. Het boek kan zelfstandig gebruikt worden, of in een cursus met een docent.

Het is niet mogelijk om een beoordelingsexemplaar aan te vragen van deze uitgave.

 

Docenten die De juiste toon. Zakelijk Nederlands voor anderstaligen verplicht voorschrijven kunnen docentenmateriaal aanvragen. Dit materiaal bestaat uit een document met lessuggesties.

Docentenmateriaal aanvragen

Saarein te Brake werkt als freelance docent NT2, is lesmateriaalontwikkelaar NT1 en NT2 en is eigenaar van Taal in Oost. Roos Naeff geeft cursussen Nederlands aan hoogopgeleide anderstaligen in en rond Amsterdam en is eigenaar van Dutch Lessons with Roos Naeff.

'Deze methode Zakelijk Nederlands voor anderstaligen is duidelijk en overzichtelijk. In verschillende hoofdstukken komen onderwerpen aan de orde als 'een voorstel doen', 'iets afwijzen', of 'positieve feedback geven'. De nadruk ligt hier niet zozeer op de inhoud, maar voor op de 'tone of voice'. Wanneer zeg je wat en op welke manier? Dit wordt aan de hand van een duidelijke uitleg en vele, praktijkgerichte voorbeelden en oefeningen duidelijk gemaakt. Ruime lay-out.....'. NBD Biblion, 1 mei 2019