Nederlands op niveau

Methode Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen

2e druk | 2015 | Berna de Boer, Ronald Ohlsen
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Nederlands op niveau | Boek + website

9789046904411, 312 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 42,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Nederlands op niveau | Code voor website

9789046960790 Onbeperkt toegang tot website
€ 16,50
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

!Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

Nederlands op niveau | E-book + website

9789046962886, 312 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 42,95
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

Nederlands op niveau is een totaalmethode Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen. De uitgave brengt de cursisten van niveau B1 naar niveau B2. De hoofdstukken zijn gebaseerd op culturele en actuele thema’s: positief, sociaal, progressief, (inter)nationaal, creatief en duurzaam. In elk hoofdstuk komen steeds alle vaardigheden aan bod: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Daarnaast is er aandacht voor uitbreiding van het vocabulaire en grammaticale correctheid. De nadruk ligt telkens op actief gebruik van de taal in betekenisvolle situaties.Ook cultuur en geschiedenis komen aan bod, omdat deze nauw verwezen zijn met de taal.


De auteurs hebben ervoor gezorgd dat de leerstof op een zeer gevarieerde manier wordt aangeboden. Er zijn verrassende teksten en beeldfragmenten met aansprekende opdrachten en actieve werkvormen. Daarnaast zijn er in het boek ook opdrachten en tips opgenomen waarmee de cursisten zich kunnen voorbereiden op het Staatsexamen NT II.

Bij het boek is een uitgebreide website met onder meer beeldfragmenten, audiofragmenten, liedjes, ingesproken leesteksten en vocabulaire, grammatica-, prepositie- en vocabulaireoefeningen en oefeningen met onregelmatige werkwoorden en specifieke staatsexamenopdrachten.Ook zijn uitgeschreven teksten van het luistermateriaal opgenomen en frequentielijsten voor de autonome leerders.

Nederlands op niveau is als methode NT2 geschreven voor hoger opgeleiden. In termen van het Europees Referentiekader wordt gewerkt van niveau B1 naar B2. Daarmee biedt het voldoende kennis en vaardigheden om te slagen voor het Staatsexamen NT2-II. Ook is het geschikt voor actieve, zelfstandige leerders van het Nederlands in het buitenland.

 

Deze tweede, herziene druk is geheel vernieuwd.

Berna de Boer en Ronald Ohlsen werken als docent Nederlands bij het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Berna de Boer is tevens co-auteur van de methodes Nederlands in gang, Nederlands in actie en De spijker op de kop.

"Nederlands op niveau lijkt (...) mij een aantrekkelijke methode om cursisten van B1 naar B2 te brengen. De methode werkt duidelijk richting einddoel: niveau B2 en (eventueel) het behalen van Staatsexamen Programma II, met een enorme variëteit aan onderwerpen en veel goede oefeningen." - Fien Dekking, Les 197