Onderzoek in de juridische praktijk

1e druk | 2019 | Fiona Frank, Aleid van de Vooren-Fokma
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Onderzoek in de juridische praktijk | Boek + website

9789046906712, 151 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 25,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Onderzoek in de juridische praktijk | E-book + website

9789046967980, 151 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 25,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Onderzoek in de juridische praktijk is een toegankelijk en praktisch boek voor studenten die een (afstudeer)onderzoek uitvoeren voor een juridische hbo-opleiding. Hoe krijg je de onderzoeksvraag helder? Welke onderzoeksmethode(n) kies je? Hoe voer je een interview of enquête uit? Het boek volgt de stappen die je neemt tijdens het onderzoek: van opdrachtgeversgesprek tot het presenteren van de eindresultaten. Theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen wisselen elkaar af. 


Het online studiemateriaal van Onderzoek in de juridische praktijk bevat filmpjes, links en een begrippentrainer. Het docentenmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding en PowerPointpresentaties.

Onderzoek in de juridische praktijk biedt studenten aan juridische hbo-opleidingen een praktische voorbereiding op het afstudeeronderzoek en een basis voor het werken in de beroepspraktijk.

Het docentenmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding en PowerPointpresentaties.

 

Docentenmateriaal aanvragen

Fiona Frank is docent Communicatieve vaardigheden bij de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en was daarvoor werkzaam bij diverse onderzoeksinstellingen.

Aleid van de Vooren-Fokma was zes jaar lang docent Taalbeheersing bij diezelfde opleiding en werkt nu als zelfstandig taaltrainer. Eerder was ze co-auteur van het boek Tekststructuur bij Uitgeverij Coutinho.

"Het boek is voorzien van allerlei schema’s, illustraties en tussentijdse opdrachten van een doorlopende casus. Of je die opdrachten uitvoert is aan jou, maar een fijne toevoeging voor meer verdieping is het zeker.

Onderzoek in de juridische praktijk is een toegankelijk en praktisch boek voor studenten die een (afstudeer)onderzoek uitvoeren voor een juridische hbo-opleiding. Leuk extraatje is het gratis online materiaal bij het boek, dat via de website van de uitgever beschikbaar is. Kortom: een handig hulpmiddel in spannende tijden."