Woorden in context - Thema's 1-6

Woordenschat opbouwen naar A2+

1e druk | 2023 | Marilene Gathier, Dorine de Kruyf
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Woorden in context - Thema's 1-6 | Boek + website

9789046907412, 199 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 35,00
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Nieuw! Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Op voorraad

Woorden in context - Thema's 1-6 | Code voor website

9789046972663 Onbeperkt toegang tot website
€ 16,50
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

Woordenschat is van groot belang voor het leren van een tweede taal: het niveau van alle vaardigheden gaat omhoog naarmate de taalleerder meer woorden kent. Met Woorden in context bouwen cursisten een woordenschat op tot net boven taalniveau A2 van het Europees Referentiekader. De ruim 2300 leerwoorden worden aangeboden in teksten verdeeld over twaalf thema’s, die opgedeeld zijn in twee boeken. De leerwoorden worden systematisch aangeboden in vier fases: voorbewerken, semantiseren, consolideren en controleren. Veel teksten in de boeken zijn geïnspireerd op de verhalen van cursisten met verschillende achtergronden. Daardoor is de betekenisvolle context herkenbaar voor iedere taalleerder die een nieuw leven begint in Nederland. 


Dit eerste boek bestaat uit zes thema’s. De thema’s zijn kennismaken, winkelen, gezondheidszorg, het weer, wonen en vervoer. De vier fases zijn in de methode over twaalf stappen verdeeld, van een voorbewerkingsoefening tot en met een toets. In elk thema komen deze twaalf stappen aan bod. De leerwoorden worden eerst aangeboden in teksten. Daarna worden ze meerdere keren herhaald in oefeningen en woordenlijsten. Van elk leerwoord is in het online leerwoordenboek een omschrijving opgenomen.

Online studiemateriaal
Op de bijbehorende website kan de cursist de leerwoorden en vaste combinaties per thema herhalen en de woorden extra oefenen. Ook is hier het online leerwoordenboek te vinden, met een deel van de woorden onderverdeeld in apart te oefenen categorieën.

Voor wie?
Woorden in context is geschikt voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen, met minimaal niveau A1. De methode kan in alle cursussen voor deze doelgroep naar A2 gebruikt worden. Voor NT2-leerders die een cursus naar B1 volgen is de methode geschikt als herhaling. Tot slot kunnen ook anderstaligen die met zelfstudie of een vrijwilliger de taal leren baat hebben bij Woorden in context.

Online boekpresentatie
In deze online boekpresentatie maak je kennis met Woorden in context. Na afloop weet je hoe deze methode is opgebouwd en wat van belang is voor je cursisten in het proces van woordenschatverwerving. Aan het eind beantwoorden de auteurs vragen van NT2-docenten. De link naar de bijbehorende PowerPoint vind je helemaal aan het einde van de online boekpresentatie. 

Docenten die Woorden in Context voorschrijven kunnen hier docentenmateriaal aanvragen. Het docentenmateriaal bestaat uit:

  • een docentenhandleiding;
  • toetsen met antwoorden;
  • ondersteunende oefeningen met antwoorden.

NB. Het docentenmateriaal van Woorden in context - Thema's 1-6 is hetzelfde als het docentenmateriaal van Woorden in context - Thema's 7-12.  Je hoeft het dus maar één keer aan te vragen.

Docentenmateriaal aanvragen

Marilene Gathier is educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands bij haar eigen taalbureau ‘De Taalvraag’ in Rotterdam. Dorine de Kruyf is onderwijsadviseur, educatief auteur en redacteur en is eigenaar van ‘Bureau Taalkunst’.