Congruente overheidscommunicatie

Aansluiten bij communicatiebehoeften van burgers

1e druk | 2012 | Hans Siepel, Frank Regtvoort, Gerald Morssinkhof, Floor de Ruiter

Congruente overheidscommunicatie | Boek

9789046902943, 231 pagina's
€ 31,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Congruente overheidscommunicatie | E-book

9789046961506, 231 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 31,95
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Congruente overheidscommunicatie biedt een leidraad voor effectieve overheidscommunicatie die aansluit bij de maatschappelijke communicatiebehoeften van burgers. Eerst beschrijft het de essenties van de overheid en haar communicatie, de turbulentie in onze samenleving en de weerslag daarvan op de overheid. Daarna geeft dit boek een advies over de invulling van de overheidscommunicatie. Kern van dat advies is de keuze voor een nieuw paradigma gebaseerd op twee vertrekpunten: een externe communicatieoriëntatie en een communicatiestijl die gebaseerd is op een positief mensbeeld. Tot slot wordt een werkproces geschetst om te komen tot effectieve overheidscommunicatie.


De auteurs Hans Siepel, Frank Regtvoort, Gerald Morssinkhof en Floor de Ruiter hebben hun kennis van, ervaringen met en inzichten over communicatie en overheid laten samenvloeien. Het resultaat is een uniek boek over overheidscommunicatie dat bestuurders en ambtenaren (‘de overheid’) helpt om te communiceren in dienst van burgers (de samenleving).

Congruente overheidscommunicatie is geschreven voor (toekomstige) communicatieprofessionals die overheidscommunicatie als hun vak beschouwen. Daarnaast is het geschikt om overheidsbestuurders en ambtenaren bewust te maken van wat zij van hun communicatieprofessionals mogen en kunnen verwachten.

Hans Siepel heeft diverse (overheids)communicatiefuncties bekleed.

Frank Regtvoort heeft voor het (overheids)communicatievak studieprogramma’s en -materiaal ontwikkeld.

Gerald Morssinkhof doceert en schrijft over de ontwikkeling van het vak communicatie en over mensen, organisaties en hun verbinding met de samenleving.

Floor de Ruiter is partner van De Transformatie Groep en expert op het gebied van organisatie- en communicatiecultuur.

Het bewaken van de integriteit van de verbinding tussen de verticale en horizontale wereld kan als de kerntaak van de overheidscommunicatie worden gezien. Dat vraagt om professionals met inzicht én lef. Daaraan kan dit zorgvuldig geschreven boek zeker bijdragen' – Prof. drs. J. Wallage, voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur