Alles voor de docent

Uitgeverij Coutinho is als educatief uitgever gespecialiseerd in het hoger onderwijs en het volwassenenonderwijs. We ontwikkelen kwalitatief hoogstaand les- en studiemateriaal dat nauw aansluit bij de onderwijspraktijk. Ook ondersteunen we jou als docent bij het voorbereiden en uitvoeren van je lessen. Bij veel van onze uitgaven is ondersteunend docentenmateriaal beschikbaar. Daarnaast is er vaak online studiemateriaal aanwezig, zoals online toetsen, case materiaal en extra oefeningen.

Docentexemplaar aanvragen

Van veel van onze uitgaven bieden we docentexemplaren. Hiermee krijg je de mogelijkheid om studiemateriaal te beoordelen voor gebruik in de lessen. Je vraagt eenvoudig een docentexemplaar aan via onze website. Zoek in onze website het studiemateriaal op dat je wilt beoordelen, klik op de gele knop en vul het aanvraagformulier in.

Advies over ons studiemateriaal

Onze educatief adviseurs geven je met veel plezier advies over onze uitgaven. Je kunt met hen in gesprek over de toepassing van het (digitale) studiemateriaal in je lessen, het geven van een presentatie en het afnemen van gebruikerslicenties voor jouw studenten. Ook bieden we de mogelijkheid tot content-op-maat, om aan de specifieke wensen van jouw onderwijsinstelling te voldoen.

Auteur worden

Het uitgeven van dit onderwijsmateriaal kunnen we natuurlijk niet zonder auteurs. In samenwerking met hen, het onderwijs en het werkveld ontwikkelen we materiaal dat nauw aansluit op de onderwijspraktijk. Vakkennis en leservaring van de auteurs vormen daarvoor de belangrijkste basis. We staan altijd open voor nieuwe ideeën voor studiemateriaal. Heb je een idee of overweeg je om eigen lesmateriaal te ontwikkelen? Onze uitgevers gaan graag met je in gesprek.

Brochures 2024

Op onze website kun je al ons studiemateriaal vinden. Daarnaast hebben we dit jaar per vakgebied brochures gemaakt, waarin nieuw en relevant studiemateriaal overzichtelijk staat. We bieden op het moment brochures met actuele uitgaven voor NT2 en inburgering, lerarenopleiding basisonderwijs, lerarenopleiding 1e en 2e graads, sociaal werk en pedagogiek, vaardigheden, gezondheidszorg, economie en recht & bestuur. Voor een overzicht van alle vreemdetalenboeken,  verwijzen we naar de webshop van coutinho.nl.