Basisboek schrijven voor media

Van journalistieke content tot infotainment

1e druk | 2021 | Wouter Janssen
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Basisboek schrijven voor media | Boek + website

9789046907351, 181 pagina's
€ 26,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Basisboek schrijven voor media | E-book + website

9789046968987, 181 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 26,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Voor een goed geschreven boodschap bestaat altijd publiek. Wat een tekst goed maakt, hangt vooral af van de specifieke context waarin en waarvoor de tekst is geschreven. Basisboek schrijven voor media biedt studenten alle nodige handvatten om voor elke tekst de juiste keuzes te maken.


Basisboek schrijven voor media concentreert zich op de belangrijkste vragen die je als schrijver moet stellen en de mogelijkheden die dat oplevert. De auteur behandelt genres als nieuwsberichten, interviews en reportages aan de hand van diverse voorbeelden. Daarnaast legt het boek de nadruk op het inleven in de lezer, het structureren van teksten om de leesbaarheid te bevorderen, het gebruik van bronnen en het bedenken van verrassende invalshoeken. Via handige checklists en tips is er ook aandacht voor de presentatie en eindredactie van teksten. In het afsluitende hoofdstuk komt een aantal technologieën en trends in het huidige mediaklimaat aan bod.

Alle zeven hoofdstukken bevatten voorbeelden en opdrachten. Sommige onderwerpen zijn voorzien van aanvullende kaders met discussiepunten en verdiepende informatie. Het bijbehorende online materiaal bevat extra vragen en oefeningen.

Basisboek schrijven voor media is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen Journalistiek, Communicatie en Creative Business en andere opleidingen voor de creatieve industrie. Verder is het geschikt voor studenten en professionals die geïnteresseerd zijn in journalistiek schrijven.

Wouter Janssen is docent en onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam. Hij geeft les in vakken over tekstschrijven, journalistiek en mediatheorie. Daarnaast coördineert hij onder meer vakken over journalistieke research en redactie. 

"Een compact, informatief en makkelijk leesbaar studieboek, dat tevens een
journalistieke houding bijbrengt. Zo laat Janssen de lezer nadenken over objectiviteit en transparantie in een
tekst. Leerzaam voor iedereen die wil gaan schrijven voor media, in het bijzonder voor studenten van
hbo-opleidingen in de richting van communicatie of journalistiek." - recensent H.A. Tiemens voor NBD Biblion