Praktijkboek presentie

1e druk | 2019 | Elly Beurskens, Marije van der Linde, Andries Baart
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Praktijkboek presentie | Boek + website

9789046906514, 216 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 29,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Praktijkboek presentie | E-book

9789046967546, 216 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 29,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Het bevorderen van een inclusieve samenleving waarin men omziet naar, en zorgdraagt voor elkaar, met in het bijzonder aandacht voor diegenen die het meest kwetsbaar zijn, dat is het doel van presentie. De presentiebenadering streeft ernaar om te zijn ‘met’  mensen die zijn aangewezen op professionele steun om er zo ‘voor’ hen te kunnen zijn. Het Praktijkboek presentie geeft studenten en professionals inzicht in de presentiebenadering over de volle breedte.


Het boek bespreekt de thema’s die binnen de presentiebenadering een centrale rol spelen en de manier waarop deze thema’s in de praktijk kunnen worden uitgewerkt. Aandacht voor en toewijding aan de cliënt, en het belang van relationeel werken staan centraal. De uitgave biedt de (aankomend) professional taal, concepten en praktische handvatten om het eigen vak op een presente, professionele en menslievende manier uit te voeren en daarop te reflecteren, binnen het eigen specifieke werkveld en de eigen vakbekwaamheid.

Het Praktijkboek presentie is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen op het gebied van zorg en welzijn en voor alle professionals die praktische invulling willen geven aan presentie.

Docenten die Praktijkboek presentie verplicht hebben voorgeschreven, kunnen een gratis docentenhandleiding aanvragen.

Docentenmateriaal aanvragen

Elly Beurskens is als staflid bij de Stichting Presentie verantwoordelijk voor cursussen en scholing.

Marije van der Linde
is als staflid van Stichting Presentie betrokken bij veranderprocessen in organisaties die presentie in hun praktijken willen vormgeven.

Andries Baart is buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika en sinds 2018 visiting professor aan het UMC Utrecht, afdeling psychiatrie. Hij is geestelijk vader van de presentietheorie en oprichter van de Stichting Presentie.

Stichting Presentie

 

'Typische presentietermen als aansluiten en afstemmen, relationeel werken, scharrelruime, verdunde ernst, als een vriend, praktische wijsheid en de latende modus komen in dit boek tot leven. Zelfs het zorg-ethisch model waarin de invalshoeken van de zorgontvanger, zorgverlener en de zorginstelling worden samengebracht wordt in dit boek op zo'n manier inzichtelijk gemaakt dat wat eerst nodeloos complex leek, plotseling vanzelfsprekend blijkt.' - Vakblad Sociaal Werk, oktober 2020