Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

3e druk | 2021 | Jan Leen, Jef Mertens
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf | Boek + website

9789046907849, 208 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 26,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf biedt een onmisbare basis om een bedrijfskundig onderzoek op te zetten. Het onderzoek doen is hierbij geen doel op zich, maar een middel om op een informatie- of datagestuurde manier te werken aan bedrijfskundige vraagstukken.


Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is gebaseerd op het Integraal Model voor Praktijkgericht Onderzoek dat Jan Leen ontwikkelde voor het bedrijfskundig vakgebied. Het model koppelt de handelingscyclus aan de onderzoekscyslus en verbindt hiermee de wereld van de bedrijfskunde met de wereld van het onderzoek.

In dit boek komen alle stappen aan bod die gezet worden tijdens het verrichten van praktijkgericht onderzoek: van het verwerven van een opdracht tot aan het analyseren en presenteren van de onderzoeksgegevens. Er wordt ruim aandacht besteed aan het uitvoeren van een goede probleemanalyse op basis waarvan de keuze gemaakt kan worden voor beleidsondersteunend onderzoek of actieonderzoek. Het online studiemateriaal biedt kennisclips en powerpoints en voor docenten is ook een handleiding beschikbaar.

Praktijkgericht onderzoek in bedrijf is onder andere geschikt voor studenten van bedrijfskundige opleidingen als Bedrijfskunde, Technische bedrijfskunde, Facility Management, Human Resource Management en Logistiek Management. Het is ook nuttig voor professionals die hun onderzoeksvaardigheden willen vergroten.

Webinar 20 mei a.s.
Op 20 mei 2021 geeft Jan Leen toelichting op de uitgave en wijzigingen in deze derde druk via het webinar Praktijkgericht onderzoek in bedrijfv voor docenten. Ook is er geruime mogelijkheid voor het beantwoorden van vragen van docenten. Deelname aan het webinar is gratis. Het webinar wordt niet opgenomen dus mis het niet en meld je aan!

Deze derde herziening van Praktijkgericht onderzoek in bedrijf bevat een uitgebreidere uitwerking van het actieonderzoek. De indeling van de eerste hoofdstukken is gewijzigd, om beter aan te sluiten bij het proces dat hoort bij het uitvoeren van een opdracht. Het uitvoeren van een probleemanalyse heeft extra aandacht gekregen, omdat op basis hiervan belangrijke beslissingen genomen moeten worden. In de andere hoofdstukken zijn inzichten toegevoegd om bepaalde onderwerpen verder te verrijken. Ook de content op de website is waar nodig aangepast naar deze derde druk.

Jan Leen is docent aan de opleiding Bedrijfskunde van de Hogeschool van Amsterdam. Voor de stap naar het onderwijs is hij werkzaam geweest als onder andere zelfstandig organisatieadviseur en logistiek manager.

Jef Mertens is docent aan de Academie voor Business IT en Management van Avans Breda geweest.