Een onderzoekende houding in bedrijf

Professionele vaardigheden voor het economisch domein

1e druk | 2021 | Arnout Schuitema, Maaike van den Herik, Greet van der Kaap
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Een onderzoekende houding in bedrijf | Boek + website

9789046907399, 143 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 18,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Een onderzoekende houding in bedrijf | E-book

9789046969014, 143 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 18,95
  • Direct activeren in je Bookshelf-account
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

Hbo-studenten moeten kritisch kunnen redeneren en argumenteren, zaken vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken en om kunnen gaan met complexe, soms tegenstrijdige informatie. Een onderzoekende houding in bedrijf geeft handvatten voor het aanleren van een onderzoekende houding binnen het economische domein.

Een onderzoekende houding in bedrijf is de eerste herziene uitgave van Een onderzoekende houding. Het boek leert toekomstige professionals om te observeren wat er om hen heen gebeurt, er kritische vragen over te stellen, goed te evalueren en te reflecteren. Op toegankelijke wijze komen belangrijke eigenschappen aan de orde, zoals opmerkzaamheid, nieuwsgierigheid, bedachtzaamheid en kritisch zijn. Het boek bevat praktijkgerichte oefeningen en een zelfscan om de eigen ontwikkeling te volgen en doelen te bepalen.

In deze herziene uitgave is de inhoud volledig geactualiseerd. Het boek is meer toegespitst op het economische domein, bijvoorbeeld door het gebruik van economisch vakjargon. Bestaande onvolkomenheden zijn hersteld. Nieuwe oefeningen en praktijkcases sluiten beter aan op huidige ontwikkelingen binnen het economische domein.

Een onderzoekende houding in bedrijf is geschreven voor studenten van hbo-opleidingen bedrijfskunde, commerciële economie, communicatie en hrm. Het is ook geschikt voor studenten van opleidingen waarbij organisaties in brede zin centraal staan.

Arnout Schuitema is docent en onderwijsontwikkelaar bij Hogeschool Windesheim. Daarvoor was hij docent bij de Rijksuniversiteit Groningen en onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. 

Maaike van den Herik is directeur van een basisschool in Amsterdam Nieuw-West. Daarvoor werkte zij als onderwijskundige, docent en leidinggevende in het hoger onderwijs. 

Greet van der Kaap is werkzaam als docent, onderwijsontwikkelaar en onderzoeker bij Hogeschool Windesheim. Bij het domein Business Media en Recht is zij betrokken bij onderzoekend vermogen in diverse opleidingen.