Een onderzoekende houding in bedrijf

Professionele vaardigheden voor het economisch domein

1e druk | 2021 | Arnout Schuitema, Maaike van den Herik, Greet van der Kaap
Een onderzoekende houding in bedrijf
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Een onderzoekende houding in bedrijf | Boek

9789046907399, 125 pagina's
Circa
€ 18,50
april 2021
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Hbo-studenten moeten kritisch kunnen redeneren en argumenteren, zaken vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken en om kunnen gaan met complexe, soms tegenstrijdige informatie. Een onderzoekende houding in bedrijf geeft handvatten voor het aanleren van een onderzoekende houding binnen het economische domein.

 

Een onderzoekende houding in bedrijf leert toekomstige professionals te observeren wat er om hen heen gebeurt, er kritische vragen over te stellen, goed te evalueren en te reflecteren. Op toegankelijke wijze komen belangrijke eigenschappen aan de orde, zoals opmerkzaamheid, nieuwsgierigheid, bedachtzaamheid en kritisch zijn. Het boek bevat praktijkgerichte oefeningen en een zelfscan om de eigen ontwikkeling te volgen en doelen te bepalen.

Dit boek is een variant op Een onderzoekende houding (binnen het sociale domein). De inhoud is volledig geactualiseerd en toegespitst op het economische domein, bijvoorbeeld door het gebruik van economisch vakjargon. Nieuwe oefeningen en praktijkcases sluiten beter aan op huidige ontwikkelingen binnen het economische domein.

Een onderzoekende houding in bedrijf is geschikt onder andere voor de opleidingen HBO Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Communicatie, Accountancy, Human Resource Management (HRM), Finance & Control en Office Management.

Arnout Schuitema houdt zich binnen lerarenopleidingen en bij sociale studies onder andere bezig met leerlijnen praktijkonderzoek en de ontwikkeling en implementatie van programma’s rond de onderzoekende houding.

Greet van der Kaap is docent onderzoek en onderzoeker bij het domein Business, Media en recht van Hogeschool Windesheim.

Maaike van den Herik werkte voorheen samen met Arnout Schuitema aan leerlijnen praktijkonderzoek en programma's rond de onderzoekende houding en is momenteel directeur van een Basisschool.