Snel afstuderen!

Stap voor stap naar een geslaagde scriptie

1e druk | 2007 | Erik Feijen, Pepijn Trietsch

Snel afstuderen! | Boek

9789046900031, 171 pagina's
€ 18,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Hoe bedenk ik een ijzersterke probleemstelling? Hoe doe ik resultaatgericht onderzoek? Hoe maak ik een planning die echt werkt? Hoe schrijf ik een heldere tekst die staat als een huis? Hoe blijf ik gemotiveerd ondanks een tegenslag? Hoe krijg ik een goed scriptiecijfer? Dit zijn allemaal vragen waar je als schrijver van een bachelor- of masterscriptie mee kunt worstelen. Dit boek geeft je er antwoord op.


Snel afstuderen! geeft je praktische technieken waarmee je stap voor stap lastige scriptieproblemen kunt overwinnen. Trucs, stappenplannen en checklists die je direct in kunt zetten. En die zich in de praktijk hebben bewezen bij het succesvol afronden van scripties op vrijwel alle vakgebieden.

Snel afstuderen! gaat over de inhoud van je scriptie, hoe je van een vaag idee tot een heldere tekst komt. Maar ook over het proces en je motivatie, hoe je doorbijt als het even tegenzit bijvoorbeeld, en hoe je je begeleider tevreden houdt. Met dit boek ben je in staat sneller af te studeren met een hoger cijfer. En met meer plezier!

Snel afstuderen! is geschreven voor hbo en universitaire studenten die zich in hun afstudeerfase bevinden. Ook kan dit boek een handig hulpmiddel zijn voor diegenen die studenten begeleiden bij het afstuderen, zoals decanen en afstudeerdocenten.

Dr. Ir. Erik Feijen is gepromoveerd in de economie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt momenteel als econoom bij de Wereldbank in Washington. Drs. Pepijn Trietsch, M.Phil. is bedrijfseconoom, heeft een topmaster aan het Tinbergen Instituut voltooid en werkt momenteel als docent op de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. In 2004 richtten zij snelafstuderen.nl op, een bedrijf dat professionele scriptiebegeleiding aanbiedt voor bachelor- en masterstudenten van vrijwel alle studierichtingen.

Website van de auteurs.