Spreken met beeld

Spraakmakende plaatjes voor anderstaligen

1e druk | 2022 | Emily Palmer, Hanna Maas

Spreken met beeld | Boek + website

9789046907788, 232 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 37,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Spreken met beeld | Code voor website

9789046969915 Onbeperkt toegang tot website
€ 10,95
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

Spreken met beeld | E-book + website

9789046969908, 231 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 37,95
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Oefenen, oefenen, oefenen … zodat je nooit meer met je mond vol tanden staat. Dat kan met Spreken met beeld. Spraakmakende plaatjes voor anderstaligen
Aan de hand van aantrekkelijke strips, illustraties en foto’s worden NT2-cursisten uitgedaagd om veel te spreken. Ze leren te variëren met hun woordenschat en zich vloeiender en genuanceerder in het Nederlands uit te drukken.
 
Het boek bestaat uit vier delen. In deel I leert de cursist een goedlopend verhaal te vertellen aan de hand van strips. In deel II oefent de cursist met veelvoorkomende taalfuncties, zoals uitnodigen, advies geven of mening geven. Spreken in praktijksituaties staat centraal in deel III, waarin de cursist bijvoorbeeld gesprekken voert op een feestje, bij de kapper, in de kantine of met de buren. Deel IV staat geheel in het teken van vrij spreken. Bij het uitvoeren van de opdrachten kunnen de cursisten gebruikmaken van handige voorbeeldzinnen. Daarnaast kunnen deze zinnen dienen als naslagwerk voor het dagelijks leven.
Spreken met beeld is een praktisch, leuk en leerzaam boek dat NT2-cursisten stimuleert om de Nederlandse taal actief te gebruiken. 
 
Online studiemateriaal
Bij het boek hoort een website met voorbeeldantwoorden, beoordelingsformulieren, audiofragmenten en grammaticaoverzichten.
 
Voor wie?
Het is geschreven voor midden- tot hoogopgeleide anderstaligen van ERK-niveau A2 tot en met B2. Het boek kan ingezet worden naast een totaalmethode of in een module Spreekvaardigheid.
 
Docentenmateriaal
Docenten kunnen extra docentenmateriaal opvragen, met daarin tips en ideeën bij de opdrachten, kopieerbladen om in de klas te gebruiken en tips om het boek online in te zetten. Docenten kunnen de afbeeldingen uit het boek ook op een speelse manier inzetten in de les door er flash cards van te maken. Dat kan met de kopieerbladen in het docentenmateriaal.
 
Online boekpresentatie
Tijdens deze online boekpresentatie vertelt de auteur Emily Palmer hoe het boek is opgebouwd, voor wie het bedoeld is en hoe je het kunt inzetten in je lessen. Je leert dat flash cards je lessen nóg levendiger maken en je ontdekt leuke werkvormen die vrij spreken uitlokken. Verder vertelt Hanna Maas, de illustrator van het boek, waarom beeld zo belangrijk is.
 
Beoordelingsexemplaar
Van deze uitgave verstrekken wij geen gratis beoordelingsexemplaar. Om een indruk van het boek te krijgen kun je de online boekpresentatie of het inkijkexemplaar bekijken.

Docenten kunnen extra docentenmateriaal opvragen, met daarin tips en ideeën bij de opdrachten, kopieerbladen om in de klas te gebruiken en tips om het boek online in te zetten. Docenten kunnen de afbeeldingen uit het boek ook op een speelse manier inzetten in de les door er flash cards van te maken. Dat kan met de kopieerbladen in het docentenmateriaal.

Docentenmateriaal aanvragen

Emily Palmer is docent NT2. Ze heeft haar eigen taalbureau Taalzeker, geeft workshops voor NT2-docenten en ontwikkelt en redigeert educatief materiaal. Eerder schreef zij Nederlands naar perfectie en 77 puntjes op de i. Perfect Nederlands voor anderstaligen.

“Wat een mooi, vernieuwend, vrolijk boek dat nog niet bestond! De beoordelingsformulieren zijn super en ook de combinatie van de tekeningen en foto’s. Mooi kleurrijk, mooi papier, dat motiveert gelijk. Heel duidelijk met de sterren en fijn dat er bij dezelfde plaatjes meerdere niveaus kunnen worden uitgedaagd. ‘Spreken met beeld’ is precies wat ik zocht!” - Kati Schiller, HN-Taalcentrum, 14 februari 2022

“De cursisten vonden de oefening heel leuk om te doen. En zelf ben ik ook enthousiast. Dit levert heel veel leuke werkvormen op. Ook fijn dat er zo veel beschikbaar is in de digitale omgeving; dat maakt het ook heel geschikt voor online lessen.” - Aleid van Vooren-Fokma, AV Taaltraining, 11 februari 2022