Sterk aan het werk

Loopbaantraining voor werkenden en werkzoekenden

1e druk | 2011 | Dorothé Pietersma
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Sterk aan het werk | Boek + website

9789046902776, 96 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 25,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Veel NT2-cursisten hebben het gevoel niet goed tot hun recht te komen in een sollicitatieprocedure, op hun stage of werk. De algemene NT2-methodes richten zich wel op de talige vaardigheden die werkenden en werkzoekenden nodig hebben, maar niet op de benodigde sociale competenties. Het zijn juist deze sociale competenties die anderstaligen vaak nog missen om in een voor hen vreemde cultuur werk te kunnen vinden, te kunnen houden en carrière te kunnen maken.

Sterk aan het werk geeft hun praktische handvatten om zich ook deze vaardigheden eigen te maken. Het gaat hierbij om kwesties zoals zelfvertrouwen, respect voor jezelf en anderen, verantwoordelijkheid, eigen keuzes maken en contact met anderen. In verschillende opdrachten leren de cursisten de stof toe te passen op hun eigen situatie, oefenen ze de Cruciale Handelingen en trainen ze hun taalvaardigheid.

Sterk aan het werk kan naast andere NT2-taalmethodes gebruikt worden om cursisten vanaf niveau A2 voor te bereiden op of te ondersteunen in hun stage of (vrijwilligers)werk. Het is ook geschikt voor deelnemers aan re-integratietrajecten of cursussen Nederlands, en studenten aan een mbo-opleiding op niveau 1 en 2 die extra ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van taal en sociale competenties.

Op de website voor cursisten zijn filmpjes, telefoongesprekken, rolkaarten, feedbackformulieren en antwoorden bij de opdrachten uit het boek te vinden. Voor docenten is er een docentenhandleiding met achtergrondinformatie en didactische tips en extra oefenmateriaal per hoofdstuk met de antwoorden.

Docenten die Sterk aan het werk voorschrijven kunnen hier de docentenhandleiding aanvragen.

Docentenmateriaal aanvragen
Dorothé Pietersma is loopbaancoach en docent NT2 en communicatieve vaardigheden. Ze schreef eerder Zwart op wit – Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen.