Taalprikkels

Korte activiteiten voor elke taalles

1e druk | 2016 | Vita Olijhoek, Anja Valk
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Taalprikkels | Boek + website

9789046905173, 140 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 22,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • 2 werkdagen levertijd binnen Nederland
  • Op voorraad

Elke taaldocent krijgt ermee te maken: die momenten in de les dat de aandacht van de groep inzakt, ondanks alle goede voorbereidingen. Dan is het tijd om de boel even wakker te schudden!

Taalprikkels biedt een handige verzameling van 60 prikkelende taalactiviteiten die kunnen worden ingezet om de groep snel op te frissen. De activiteiten duren 5 tot 15 minuten, zijn methodeonafhankelijk. Ze vergen geen of zeer weinig voorbereiding. Elke twee pagina’s bevat een activiteit: een omschrijving in één zin, gevolgd door welke voorbereiding je moet doen, een stapsgewijze beschrijving met een illustratie en een of meer tips. Met symbolen wordt aangegeven welke vaardigheid je oefent, vanaf welk ERK-niveau in de doeltaal de activiteit mogelijk is, bij welk groepsgrootte deze past en of hij geschikt is als kennismakingsspel. De lijst voor in het boek maakt het gemakkelijk om een passende activiteit uit te zoeken.


Taalprikkels is een kant-en-klare voorraad aan korte lesactiviteiten voor elke taaldocent, ongeacht voor welke taal, in welk type onderwijs en/of in welk leerjaar hij lesgeeft.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die MVT of NT-2 lessen verzorgen op een 1e of 2e graads lerarenopleiding.

Vita Olijhoek en Anja Valk geven beiden Nederlandse les aan volwassenen en trainen NT2-docenten. Daarnaast ontwikkelen ze lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Anja en Vita schreven samen met Martijn Baalman en Mariken van der Laan Actief met taal in de zaakvakken. Anja Valk schreef samen met Dieuwke Coole Actief met taal. De auteurs leiden samen Taalbureau Olijhoek & Valk.

'Zestig korte taalactiviteiten die goed te gebruiken zijn in de taallespraktijk van NT2 en geschikt zijn voor gebruik in elke taal en methodeonafhankelijk. Ze zijn ingedeeld naar vaardigheid en bij elk spelletje wordt het ERK-niveau, de groepsgrootte en de voorbereiding vermeld. Dit is een leuk en praktisch boek...' - NBD Biblion, 4 mei 2016