Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs

3e druk | 2022 | Folkert Kuiken, Sible Andringa (red)
Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs | Boek + website

9789046908358, 480 pagina's Onbeperkt toegang tot website
Circa
€ 48,50
leverbaar vanaf november
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs biedt NT2-docenten een uitgebreid overzicht van het taalonderwijs Nederlands aan anderstaligen: van taalverwerving tot didactiek, van inburgering tot toetsingen van alfabetisering tot woordenschat- en grammaticaonderwijs.

Dit handboek is ontwikkeld door universitaire experts, in samenwerking met specialisten uit de praktijk. Veel voorbeelden en cases illustreren de wetenschappelijke achtergronden. De opdrachten, evaluatievragen, geannoteerde verwijzingen en kaderteksten maken dit handboek een zeer toegankelijk en studeerbaar boek. In de dagelijkse praktijk van de NT2-docent zullen de trefwoordenlijst en de checklist leermiddelenbeoordeling vaak van pas komen.

Op de bijbehorende website is aanvullende en actuele informatie beschikbaar, zoals overzichten van leermiddelen en lesmateriaal, achtergronddocumenten en veel links.

Verschil vorige druk
Het handboek is volledig herzien op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Er zijn twee nieuwe hoofdstukken over ‘leren leren’ en ‘uitspraak’. Binnen de didactiek is er meer aandacht voor differentiatie, feedback en buitenschools leren.

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs is geschreven voor (aankomende) NT2-docenten bij taalinstituten, schakeltrajecten in het hoger onderwijs, AZC’s, ROC’s, en ISK’s.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die lesgeven op een lerarenopleiding NT2.

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs is volledig herzien op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Er zijn twee nieuwe hoofdstukken over ‘leren leren’ en ‘uitspraak’. Binnen de didactiek is er meer aandacht voor differentiatie, feedback en buitenschools leren.