KlasNL - Nederlands leren naar A2 - cursusboek 2

1e druk | 2021 | Martijn Baalman, Fouke Jansen, Vita Olijhoek, Anja Valk
KlasNL - Nederlands leren naar A2 - cursusboek 2

KlasNL - Nederlands leren naar A2 - cursusboek 2 | Boek + website

9789046908020, 324 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 37,95
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

KlasNL - Nederlands leren naar A2 - cursusboek 2 | Code voor website

9789046970591 Onbeperkt toegang tot website
€ 16,50
  • Direct toegang tot het online studiemateriaal

!Let op: Hiermee koop je toegang tot het online studiemateriaal. Deze bestelling bevat geen boek. Wil je ook het boek bestellen? Kies dan voor "Boek + website" of "E-book + website"

Leer Nederlands luisteren, spreken, lezen en schrijven met KlasNL! In een rustig tempo leer je ongeveer 1.000 woorden. Je oefent met grammatica en uitspraak. Je leert ook over de Nederlandse cultuur.

Er zijn twee cursusboeken bij dit niveau. In dit cursusboek staan les 7 tot en met les 12. In cursusboek 1 staan les 1 tot en met les 6. In dit tweede cursusboek leer je bijvoorbeeld praten over je kwaliteiten, over de natuur en over je huis. Je leert ook reclame lezen, naar meningen op de radio luisteren en een presentatie geven met PowerPoint. En je leert om te mopperen in het Nederlands!

Er zijn veel oefeningen in dit cursusboek. Veel oefeningen kun je alleen doen, maar je werkt ook samen met andere cursisten. Je begint altijd met lezen en luisteren. Dan oefen je woorden, grammatica en uitspraak. Daarna oefen je spreken en schrijven. Aan het einde van elke les kun je de taal buiten de klas gebruiken.

Op de website staan voor cursisten de klasNL-kaart, studiewijzers, luisterteksten, woordenschat-, grammatica- en uitspraakoefeningen en de woordenlijsten met vertalingen in het Arabisch, Tigrinya, Engels, Frans, Spaans, Farsi, Turks en Russisch. Docenten kunnen docentenhandleidingen, studiewijzers, kopieerbladen en toetsen aanvragen.

KlasNL bestaat uit drie delen. Je kunt je met KlasNL voorbereiden op het inburgeringsexamen. Met KlasNL deel 1 leer je de taal naar ERK-niveau A1, met deel 2 naar niveau A2 en met deel 3 naar niveau B1. Bij ieder deel is een Woordentrainer om woorden te oefenen.

Dit boek is geschreven voor anderstaligen die in een rustig tempo Nederlands willen leren. Dit kunnen laagopgeleiden zijn, maar ook middelbaar opgeleide anderstaligen.

In de Woordentrainer die bij de cursusboeken hoort, staan de woordenschatoefeningen en woordenlijsten waarmee de cursisten kunnen werken aan hun productieve woordenschatkennis. Zo leren zij in dit deel van KlasNL ongeveer 1000 van de meest frequente en relevante woorden en beheersen ze aan het einde van KlasNL - Nederlands leren naar A2 2000 woorden.

Wil je deze leergang beoordelen om in te zetten in je lessen? Vraag dan een beoordelingsexemplaar aan van KlasNL – Nederlands leren naar A2 – cursusboek 1.

Docenten die KlasNL voorschrijven kunnen hier docentenmateriaal aanvragen. Dit materiaal bestaat uit:

  • de algemene docentenhandleiding;
  • de docentenhandleiding per les;
  • de kopieerbladen bij de oefeningen
  • een wegwijzer voor de website in de acht steuntalen van KlasNL, om cursisten te helpen met opstarten (ook beschikbaar op deze site);
  • de toetsen (een kleine woordenschat- en grammaticatoets per les en vaardighedentoetsen per drie lessen) en een Excel-bestand waarin de resultaten van de groep kunnen worden ingevoerd. Het beoordelingsmodel en de cesuur zijn te vinden in de docentenhandleiding per les.
Docentenmateriaal aanvragen

Martijn Baalman is taalwetenschapper, NT2-docent en leermiddelenontwikkelaar. Fouke Jansen is taalwetenschapper, trainer, adviseur en NT2-docent. Vita Olijhoek is taalwetenschapper, NT2-docent en opleider. Anja Valk is onderwijskundige, taalwetenschapper, NT2-docent en opleider.