KlasNL - Nederlands leren naar A2 - cursusboek deel 1

1e druk | 2021 | Martijn Baalman, Fouke Jansen, Vita Olijhoek, Anja Valk
KlasNL - Nederlands leren naar A2 - cursusboek deel 1

KlasNL - Nederlands leren naar A2 - cursusboek deel 1 | Boek

9789046907368, 350 pagina's
Circa
€ 40,00
juli 2021
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

KlasNL is een verfrissende, nieuwe leergang voor anderstaligen. Dit tweede deel bereidt hen voor op het halen van taalniveau A2. 

In twaalf lessen worden herkenbare onderwerpen en situaties behandeld, zoals een dagje uit, een wasmachine kopen en nadenken over je toekomst na de taalcursus. KlasNL biedt een brede variatie aan tekstsoorten die cursisten in het dagelijks leven kunnen tegenkomen, zoals e-mails, appjes, telefoongesprekken en inschrijfformulieren. De taalhandelingen zijn steeds het uitgangspunt. Cursisten leren zo hun eigen boodschap naar voren te brengen. Dit doen ze in verschillende en deels activerende werkvormen.

De lessen zijn opgebouwd via het ABCD-model. Ook is er veel aandacht voor herhalen en praktijkgericht leren. Dit laatste gebeurt zowel in de les als daarbuiten, in de vorm van opdrachten die cursisten stimuleren het geleerde in het dagelijks leven toe te passen. Met de KlasNL - kaart kunnen  cursisten bijhouden in welke buitenschoolse situaties zij vaardigheden hebben toegepast en welke plannen zij hebben voor de komende weken. De leergang KlasNL sluit aan bij het nieuwe inburgeringsbeleid.

In KlasNL – Nederlands leren naar A2 wordt veel aandacht besteed aan het maken van leeskilometers, zodat cursisten sneller automatisch leren lezen, hun woordenschat opbouwen en hun tekstbegrip verbeteren.

KlasNL – Nederlands leren naar A2 bestaat uit twee cursusboeken, een woordentrainer en een website. Op de website vinden de cursisten studiewijzers, audio’s, woordenschat-, grammatica- en uitspraakoefeningen en de woordenlijsten met vertalingen in het Arabisch, Tigrinya, Engels, Pools, Spaans, Farsi, Turks en Russisch. Docenten kunnen docentenhandleidingen, studiewijzers, kopieerbladen en toetsen aanvragen.

Dit boek is geschreven voor anderstaligen die in een rustig tempo Nederlands willen leren. Dit kunnen laagopgeleiden zijn, maar ook middelbaar opgeleide anderstaligen.

Martijn Baalman is taalwetenschapper, NT2-docent en leermiddelenontwikkelaar. Fouke Jansen is taalwetenschapper, trainer, adviseur en NT2-docent. Vita Olijhoek is taalwetenschapper, NT2-docent en opleider. Anja Valk is onderwijskundige, taalwetenschapper, NT2-docent en opleider. Fouke Jansen