Opgelet!

Systematisch signaleren in maatschappelijke ondersteuning en eerstelijnszorg

2e druk | 2013 | Margot Scholte, Hanneke Felten, Ard Sprinkhuizen
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Opgelet! | Boek + website

9789046903575, 107 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 17,50
  • Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Opgelet! | E-book + website

9789046962039, 107 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 17,50
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

 

Let op: Dit e-book lees je via Bookshelf

Door de grote maatschappelijke veranderingen is signaleren als taak steeds belangrijker geworden in het sociaal werk. Hulpverleners, stafmedewerkers en managers hebben echter geregeld moeite met signaleren.

In Opgelet! wordt beschreven hoe signaleren systematisch kan worden uitgevoerd. De auteurs beantwoorden eerst een aantal basale vragen, zoals: Wat is signaleren? Waarom is signaleren belangrijk? En welke deskundigheden zijn ervoor nodig? Vervolgens zetten zij aan de hand van een stappenplan uiteen hoe medewerkers en organisaties signalen kunnen verzamelen, analyseren en interpreteren, en hoe zij actie kunnen ondernemen en deze actie kunnen evalueren. Hierbij gaan de auteurs in op de veranderde manier van werken van sociale professionals, waaronder outreachend werken, met meer aandacht voor de eigen kracht van burgers en cliënten. De auteurs ondersteunen de theorie steeds met voorbeelden uit de praktijk.

Opgelet!
is bestemd voor sociaal werkers; van beginnende professionals binnen sociale studies tot managers in zorg en welzijn.

Deze herziene editie is geheel geactualiseerd en sluit aan bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Er is meer aandacht voor een andere manier van werken van sociale professionals, waaronder outreachend werken met meer aandacht voor de eigen kracht van burger en cliënten.

Margot Scholte is lector Maatschappelijk Werk aan de Hogeschool Inholland en senior adviseur Effectiviteit en vakmanschap bij MOVISIE.

Hanneke Felten is projectleider en onderzoeker Emancipatie en inclusie bij MOVISIE.

Ard Sprinkhuizen is associate lector Maatschappelijk Werk aan de Hogeschool Inholland en senior onderzoeker Effectiviteit en vakmanschap bij MOVISIE.