Recht in de creatieve industrie

1e druk | 2017 | mr. Ilse van de Laar - Wijdeven
Ben je docent? | Wil je dit studiemateriaal beoordelen voor gebruik in je lessen, of is het al voorgeschreven? Vraag hier direct je docentexemplaar aan.

Recht in de creatieve industrie | Boek + website

9789046905869, 247 pagina's Onbeperkt toegang tot website
€ 34,95
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken
  • Binnen 3 - 4 werkdagen geleverd

Recht in de creatieve industrie | E-book + website

9789046964262, 247 pagina's Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€ 34,95
  • Direct toegang tot het studiemateriaal
  • 5% studentenkorting bij aanschaf van minimaal 2 verschillende studieboeken

Recht in de creatieve industrie maakt studenten op een laagdrempelige manier wegwijs in de complexe wereld van het recht. Het boek bespreekt de belangrijkste rechtsgebieden voor de creatieve industrie en gaat in op wet- en regelgeving binnen de branches reclame, media, muziek en entertainment. Actuele voorbeelden, belangrijke jurisprudentie en uitdagende stellingen worden aangevuld met ‘need to know’- en ‘nice to know’-informatie. Elk hoofdstuk eindigt met een samenvatting.


Kennis van het recht kan een creatieve carrière maken of breken. Bij het ontwikkelen, conceptualiseren en vermarkten van creativiteit speelt het recht een essentiële rol. Ontwerpers, fotografen, muzikanten maar ook marketeers, conceptontwikkelaars en communicatiedeskundigen willen hun uitgewerkte ideeën zo goed mogelijk beschermen om te voorkomen dat anderen ervan profiteren. Als creatieve professional is het daarom noodzakelijk om goed op de hoogte te zijn van je rechten en plichten.

Dit toegankelijk geschreven boek bevat veel praktijkverhalen die aansluiten bij de belevingswereld van hbo-studenten die een opleiding volgen op het gebied van muziek, media, digitale media, entertainment, design, marketing, communicatie en hbo-Rechten. Daarnaast is het ook geschikt voor professionals in de creatieve industrie.

Recht in de creatieve industrie is bedoeld voor de hbo-student die een creatieve opleiding volgt op het gebied van o.a. design, muziek, (digitale) media, evenementen en gaming. Daarnaast is het boek ook geschikt voor professionals in de creatieve industrie. Denk hierbij aan makers, ontwikkelaars, marketeers en organisatoren in de creatieve sector.

Mr. Ilse van de Laar-Wijdeven is afgestudeerd in het Intellectueel Eigendomsrecht en het Contractenrecht en werkt als docent Recht bij Fontys Academy for Creative Industries (ACI). Meer informatie over het boek en de auteur is te vinden op de website Rechtindecreatieveindustrie.nl.

Volg ook de Facebook-pagina bij dit boek. Hier komen regelmatige updates voorbij met actuele nieuwsberichten die als cases gebruikt kunnen worden om het recht in de creatieve industrie onder de knie te krijgen.

''Na een algemene inleiding in het recht volgen diverse rechtsgebieden die van belang zijn in deze sector, zoals auteursrecht, portretrecht, merkenrecht, privacy en verbintenissenrecht. Aan de hand van veel voorbeelden en toetsvragen worden toepassingen in de verschillende branches - reclame, media, muziek en entertainment - uitgelegd.''

- NBD Biblion, 2017