Sociale studies

Sociale studies

Professionals in het sociaal domein staan vaak voor complexe vraagstukken. Hoe profileer je jezelf binnen het sociaal werk? Hoe maak je gebruik van de professionele ruimte en sluit je aan bij de specifieke vraag van de cliënt? Hoe zet je praktijkonderzoek op een creatieve manier in en ontwerp je oplossingen passend bij de situatie? En hoe ondersteun je je cliënten in deze digitale samenleving? Voorbeelden van vragen waar je als sociaal professional mee te maken krijgt. De uitgaven van Coutinho geven antwoord op deze vragen en bereiden de (aankomend) sociaal professional voor op het werken in deze belangrijke sector.

21-30 van 162 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Omslag Werken aan maatschappelijke participatie ISBN 9789046907931

    Werken aan maatschappelijke participatie

    • Ondertitel : Praktijkboek voor zorg en welzijn
    • Auteurs : Lies Korevaar, Jacomijn Hofstra (red)
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2022

    Werken aan maatschappelijke participatie is een praktisch studieboek voor (toekomstige) professionals die mensen met participatieproblemen ondersteunen en begeleiden. In dit boek staat de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) centraal. Het boek leert (toekomstige) professionals niet alleen wat er moet gebeuren om mensen met participatieproblemen te ondersteunen, maar ook hoe zij dit in de praktijk vorm kunnen geven.

    Bekijk product
  2. Omslag Vrijwilligersmanagement in het zorg- en veiligheidsdomein ISBN 9789046907467

    Vrijwilligersmanagement in het zorg- en veiligheidsdomein

    • Auteurs : Mechtild Höing, Audrey Alards, Sylvia van Dartel
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2022

    Cliënten in het forensisch sociaal domein hebben vaak grote psychosociale zorgvragen die aandacht vragen bij de re-integratie in de samenleving. Steeds meer wordt daarom naar samenwerkingsvormen gezocht die strafrechtelijk ingrijpen en gemeentelijke nazorg combineren met psychosociale zorg. Vrijwilligers kunnen hieraan een unieke bijdrage leveren. Deze uitgave helpt beleidsmakers, ambtenaren, managers en vrijwilligerscoördinatoren een visie te ontwikkelen op de inzet van vrijwilligers in het forensische werkveld.

    Bekijk product
  3. Omslag Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein ISBN 9789046907696

    Leren door reflecteren in het forensisch sociaal domein

    • Ondertitel : Inzichten uit de begeleidingskundige praktijk
    • Auteurs : Marie-José Geenen, Michiel de Ronde (red.)
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2022

    Het werk in in het forensisch sociaal domein vraagt veel van de professionals en van hun onderlinge samenwerking, omdat het plaatsvindt in het spanningsveld tussen enerzijds risicobeheersing en anderzijds motiveren tot verandering. Dit spanningsveld brengt onvermijdelijk indringende emotionele situaties met zich mee. Deze uitgave biedt concrete handvatten om het onderlinge leren vorm te geven door van deze ervaringen bronnen van nieuw inzicht te maken.

    Bekijk product
  4. Professionele autonomie in sociaal werk

    Professionele autonomie in sociaal werk

    • Ondertitel : Een model voor verantwoord handelen
    • Auteurs : Jurja Steenmeijer
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2022

    Professionele autonomie in sociaal werk brengt de kaders, regels, richtlijnen en het beleid in kaart waarbinnen (toekomstige) sociaal werkers hun werk verantwoord, zorgvuldig en autonoom kunnen uitoefenen. Het leert de sociaal werker om de eigen werkwijze goed te onderbouwen en introduceert een model met handelingskaders en een handig toepasbaar schema.

    Bekijk product
  5. Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn

    Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn

    • Ondertitel : Van signaleren naar duurzaam implementeren
    • Auteurs : Petra Verhagen, Charlotte Haarsma - den Dekker
    • Druk : 3e druk
      Verschijningsjaar : 2022

    In Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn staan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen centraal. Vanuit deze doelen leer je als (toekomstige) professional nieuwe kansen te signaleren, deze te vertalen naar een nieuw en verbeterd aanbod, de dialoog te voeren met de belanghebbenden, een businessplan te schrijven en te presenteren én dit plan effectief te implementeren en evalueren.

    Bekijk product
  6. Omslag Recht doen aan sociale professionals ISBN 9789046907153

    Recht doen aan sociale professionals

    • Auteurs : Goos Cardol
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2022

    Sociale professionals zijn geen juristen maar worden in hun werk wel geconfronteerd met problemen van cliënten waarbij juridische kennis een rol speelt. Daarnaast ligt aan de Beroepscode voor de sociaal werker een mensenrechtenperspectief ten grondslag. Mensenrechten bieden een belangrijk moreel houvast en fungeren als een kader voor het sociaal werk. Aan de hand van praktijksituaties maakt Recht doen aan sociale professionals de wereld van het recht toegankelijk voor (aanstaande) sociale professionals.

    Bekijk product
  7. Maak er geen punt van!

    Maak er geen punt van!

    • Ondertitel : Feedback geven op schrijfproducten
    • Auteurs : Monica Koster, Meike Korpershoek
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Feedback is een zeer effectief middel om leerlingen en studenten beter te leren schrijven. Maar wanneer in het schrijfproces geef je feedback, waar geef je feedback op en hoe formuleer je je feedback? In het boek Maak er geen punt van! bespreken de auteurs deze kwesties en bieden ze docenten van all…

    Bekijk product
  8. Omslag Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen 9789046907689

    Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

    • Ondertitel : Een inleiding
    • Auteurs : Jakop Rigter, Malou van Hintum
    • Druk : 4e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    In deze uitgave bespreken de auteurs de meest voorkomende psychische aandoeningen waar kinderen aan kunnen lijden. Zij beschrijven per aandoening eerst de normale ontwikkeling en besteden daarbij aandacht aan fysieke, cognitieve, sociaal-emotionele en maatschappelijke aspecten. Daarna lichten ze toe wat er mis kan gaan als een kind een psychische aandoening heeft, welke rol biologische en omgevingsfactoren daarbij spelen en welke behandelingsmogelijkheden er zijn.

    Bekijk product
  9. Interculturele samenwerking in organisaties

    Interculturele samenwerking in organisaties

    • Ondertitel : Professioneel omgaan met verschillen
    • Auteurs : Herman Blom
    • Druk : 3e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Onze multiculturele samenleving wordt steeds diverser en de verscheidenheid aan afkomsten is groter dan ooit tevoren. De landelijke politiek, publieke organisaties en het bedrijfsleven doen hun uiterste best om een ‘goede samenleving’ voor iedereen te creëren. Helaas staan vooroordelen, misvers…

    Bekijk product
  10. Omslag Sociologie voor de praktijk ISBN 9789046907191

    Sociologie voor de praktijk

    • Auteurs : Klaas Hoeksema, Siep van der Werf
    • Druk : 9e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Om menselijk gedrag te begrijpen en te veranderen, is kennis van sociologisch denken en kijken onmisbaar. Sociologie voor de praktijk biedt een toegankelijke inleiding op dit onderwerp. Begripsvorming en het kunnen hanteren van sociologische kaders in de professionele beroepsuitoefening vormen de basis. Het vermogen om iets aan de samenleving te veranderen is een centraal thema.

    Bekijk product

21-30 van 162 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren