Adviseren met perspectief

Rapporten en presentaties maken

3rd edition | 2015 | Louise Cornelis
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Adviseren met perspectief | Boek

9789046904954, 130 pages
€22.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Adviseren met perspectief | E-book

9789046963357, 130 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€22.50
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Een adviseur laat na elk adviestraject iets tastbaars achter bij de klant: een rapport, een presentatie, een brief of memo. Dat document bevat een volledig en helder overzicht van de resultaten, het getuigt van een klantgerichte aanpak, het overtuigt en zet aan tot actie.


Adviseren met perspectief
laat zien hoe je zo’n kwalitatief hoogwaardig eindproduct maakt. Dat begint met op een doordachte manier structureren, met de dialoog tussen klant en adviseur als basis. Vervolgens werk je aan het goed formuleren van de hoofdboodschap en het versterken van de argumentatie. Zo ontstaat een overtuigend en krachtig verhaal. Ten slotte werk je dit verhaal uit tot een leesbaar rapport of een heldere presentatie.

Louise Cornelis heeft bij het boek Adviseren met perspectief een gratis e-learning ontwikkeld voor (aanstaande) adviseurs en andere schrijvende professionals. Met deze e-learning leer je betere adviesrapporten schrijven: lezergericht, helder, logisch en toegankelijk. Via deze link lees je meer over de aanpak, en daarna kun je je registreren. Voor het goed doorlopen van de e-learning heb je het boek Adviseren met perspectief nodig (3e druk).

 

Deze derde druk is uitgebreid geactualiseerd en opgefrist. De hoofdstukvolgorde is aangepast en volgt nu de stappen van het schrijfproces. Nieuw is hoofdstuk vier, over het formuleren van de hoofdboodschap. Dit verdiepende hoofdstuk bevat kennis uit nieuw onderzoek en ervaringen uit de praktijk. In de bijlagen worden onderzoeksresultaten gepresenteerd die de theorie ondersteunen en is een voorbeeldrapport te vinden. De docentenhandleiding bevat, naast opdrachten en oefeningen, een exclusief kijkje in de keuken van de auteur.

De docentenhandleiding bij Adviseren met perspectief bestaat uit een docentenhandleiding en vier bijlagen.

Request teaching material
Dr. Louise Cornelis is trainer/adviseur in adviserend schrijven en presenteren. Zij werkte onder meer bij McKinsey & Company.