Basiscursus Fins deel 2

Luisteren en leren

2nd edition | 2000 | P. Schot-Saikku
Basiscursus Fins deel 2
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Basiscursus Fins deel 2 | Boek + website

9789062831999, 88 pages Onbeperkt toegang tot website
€39.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Basiscursus Fins deel 2 is vooral op de vaardigheden luisteren en spreken toegespitst. Het vormt een uitstekende hulp bij het leren beheersen van de basisgrammatica en -woordenschat. Zo kan de uitspraak van het Fins aan de hand van de voorbeelden eenvoudig worden getoetst, terwijl het luisteren naar de gesproken lessen uit deel 1 de cursist helpt de woorden te onthouden.


Met behulp van een aantal dictees leert de cursist verder klanken en woorden te onderscheiden. Ook biedt dit oefenboek luisterfragmenten in dagelijkse situaties en dialogen, dus zonder begeleidende tekst. Het gebruikte vocabulaire is dan bekend uit deel 1 of wordt in dit tweede deel toegelicht. Tot slot wordt de cursist van luisteraar een spreker die vragen beantwoordt. De grammaticale oefeningen herhalen de basisconstructies, zodat de grammatica vanzelfsprekend lijkt te worden.

De audiofragmenten bij dit boek zijn te vinden op de bijbehorende website. Klik hier om naar de website te gaan. Door de verschijning van deel 3 van de Basiscursus Fins en het Klein woordenboek Fins is een lijst van veelvoorkomende woorden weggelaten. Verder zijn enkele nieuwe oefeningen toegevoegd.
De auteur was verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.