Interculturele samenwerking in organisaties

Professioneel omgaan met verschillen

3rd edition | 2021 | Herman Blom
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Interculturele samenwerking in organisaties | Boek + website

9789046908174, 320 pages Onbeperkt toegang tot website
€36.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Interculturele samenwerking in organisaties | E-book + website

9789046970836, 320 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€36.95
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Onze multiculturele samenleving wordt steeds diverser en de verscheidenheid aan afkomsten is groter dan ooit tevoren. De landelijke politiek, publieke organisaties en het bedrijfsleven doen hun uiterste best om een ‘goede samenleving’ voor iedereen te creëren. Helaas staan vooroordelen, misverstanden en angst voor het onbekende nog vaak een goede samenwerking in de weg. De omgang met verschillen is voor alle groepen – op straat of in een organisatie – een uitdaging. De hernieuwde uitgave van Interculturele samenwerking in organisaties draait om de vraag hoe we in Nederland willen samenleven en samenwerken.

In deze derde druk van Interculturele samenwerking in organisaties zijn actuele discussies en inzichten opgenomen met betrekking tot diversiteit en inclusiviteit. Denk aan de opkomst van de Black Lives Matter-beweging, de invloed van groepslidmaatschap op de positie van mensen in het maatschappelijk debat en pogingen om de inclusiviteit binnen organisaties te vergroten. De auteur besteedt uitgebreid aandacht aan discriminatie en racisme op de arbeidsmarkt en de werkplek en wat ertegen te doen is. Het boek behandelt thema’s als ‘wij-zij’, processen van identiteitsvorming tussen culturen en strategieën die migranten hanteren om zich in te voegen in de Nederlandse samenleving. Ook komt het samenwerken met verschillende culturen op de werkvloer aan bod en wordt besproken hoe om te gaan met culturele dilemma’s.

Interculturele samenwerking in organisaties is geschikt voor studenten van hbo-opleidingen Communicatie, Bedrijfskunde, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), HBO-Rechten, Human Resource Management (HRM), Social Work en Toegepaste Psychologie.

Voor docenten zijn de antwoorden van de opdrachten uit het boek beschikbaar via het docentenmateriaal. Het online studiemateriaal bij het boek bestaat uit een inburgeringstoets, een checklist en rollenspellen.

De hoofstukkenindeling in deze derde druk van Interculturele samenwerking in organisaties is hetzelfde als in de tweede druk, alleen is de paragraafindeling sterk gewijzigd en zijn enkele hoofdstukken volledig vernieuwd. Zo heeft het eerste en inleidende hoofdstuk nu alleen betrekking op de groter geworden verscheidenheid in de samenleving, terwijl het derde hoofdstuk (strijd om de identiteit) anders dan in de vorige druk nu ingaat op de adaptatiestrategieën van minderheidsgroepen.

Het docentenmateriaal bestaat uit de antwoorden bij de opdrachten uit het boek. Vraag het aan via onderstaande knop:

Request teaching material

Dr. Herman Blom is lector Onderzoek bij NHL Stenden Hogeschool. Daarnaast is hij docent aan de Hochschule Osnabrück. In Nederland houdt hij zich als lector bezig met methodologische aspecten van praktijkgericht onderzoek. In Duitsland spelen in zijn vakgebied Personalwesen/Interkulturelles Management-inclusiviteitsvraagstukken een grote rol.