Leerwoordenboek Nederlands

1st edition | 2005 | Marilene Gathier, Dorine de Kruyf
Leerwoordenboek Nederlands
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Leerwoordenboek Nederlands | Boek + website

9789062834440, 296 pages Onbeperkt toegang tot website
€25.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Het Leerwoordenboek Nederlands is een basiswoordenboek Nederlands voor beginnende cursisten Nederlands als tweede taal. Het behandelt ruim 2700 woorden. Dit zijn grotendeels hoogfrequente woorden, afkomstig uit de gangbare NT2-basismethoden. Daarnaast zijn woorden opgenomen die niet in methodes staan, maar wel van belang zijn voor de cursisten, bijvoorbeeld 'inburgeren', 'nieuwkomer', 'website' en 'subsidie'.

Dit woordenboek geeft voor alle opgenomen trefwoorden een omschrijving en/of een synoniem of tegenstelling, en een voorbeeldzin. Sommige woorden worden verduidelijkt met illustraties of overzichtstekeningen, zoals de woordgroep rond 'het lichaam'. Verder is bij elk trefwoord schrijfruimte opgenomen voor een aantekening (in de moedertaal), waarmee dit boek niet alleen een naslagwerk is, maar ook een werkboek.

Het woordenboek is te gebruiken naast alle basismethodes Nederlands door jongeren en volwassenen met weinig vooropleiding, tot ongeveer NT2-niveau 2. Net gestarte en langzaam lerende cursisten, voor wie NT2-niveau 2 lastig te halen zal zijn, hebben met dit Leerwoordenboek Nederlands eindelijk een woordenboek dat zij echt kunnen gebruiken.

Voor docenten is op aanvraag een docentenhandleiding beschikbaar. Hierin is ook de sleutel bij het Studievaardigheiddeel opgenomen.

Request teaching material
Marilene Gathier heeft haar eigen taalbureau De Taalvraag. Hier werkt zij als educatief auteur, taaltrainer en -adviseur Nederlands. Dorine de Kruyf is onderwijsadviseur voor het BVE-veld en heeft haar eigen bedrijf Bureau Taalkunst. Beide auteurs hebben een ruime ervaring op het gebied van NT2 en het schrijven van lesmateriaal voor diverse doelgroepen. Bij Uitgeverij Coutinho verschenen van dezelfde auteurs Verder lezen – Leesteksten voor anderstaligen en Leerwoordenboek Nederlands. Van Marilene Gathier verscheen ook Welkom in Nederland – KNS voor het inburgeringsexamen.