Maak er geen punt van!

Feedback geven op schrijfproducten

1st edition | 2021 | Monica Koster, Meike Korpershoek

Maak er geen punt van! | Boek

9789046908242, 132 pages
€22.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Maak er geen punt van! | E-book

9789046971123, 132 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€22.95
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Feedback is een zeer effectief middel om leerlingen en studenten beter te leren schrijven. Maar wanneer in het schrijfproces geef je feedback, waar geef je feedback op en hoe formuleer je je feedback? In het boek Maak er geen punt van! bespreken de auteurs deze kwesties en bieden ze docenten van alle onderwijsniveaus houvast bij het geven van effectieve feedback op schrijfproducten.


Het boek is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van schrijfvaardigheid en beschrijft hoe docenten het proces van feedback geven kunnen inrichten. Ook geeft het boek suggesties voor werkvormen voor het inzetten van peerfeedback. Behalve theorie bevat het boek een concreet stappenplan waarvan het gebruik met behulp van voorbeeldteksten op verschillende onderwijsniveaus wordt toegelicht.

Dit boek is geschreven voor docenten van po tot wo, lerarenopleiders, docenten in opleiding, taaldocenten en vakdocenten die schrijfproducten van leerlingen en studenten beoordelen.

Maak er geen punt van! is uitgebreid besproken in de LLEARN podcast van Toetsrevolutie. Beluister de podcastaflevering via Spotify, Apple of op YouTube.

Het is niet mogelijk om een beoordelingsexemplaar aan te vragen van deze uitgave.

Monica Koster is onderzoeker, ontwikkelaar en onderwijsadviseur. Haar lesmethode Tekster, gericht op schrijfvaardigheid voor de bovenbouw van het basisonderwijs, won een prijs voor beste onderzoek vertaald naar de onderwijspraktijk.

Meike Korpershoek is docent in het hbo en mbo, geeft advies en ontwikkelt onderwijs op het gebied van Nederlandse taalvaardigheid. Ze is eigenaar van onderwijsbureau de Taalprof.

De auteurs schreven een stappenplan voor het geven van effectieve feedback dat in juni 2022 verscheen in het Vlaamse tijdschrift Fons: Effectieve feedback in zes stappen: Praktisch stappenplan voor het geven van feedback op teksten.

Lees ook hun artikel in het tijdschrift MeerTaal: Stap voor stap naar effectieve feedback: Praktisch stappenplan voor feedback op schrijfproducten.

In  Levende Talen Tijdschrift nr. 3 2023 vind je een recensie over onder andere Maak er geen punt van! Lees de recensie>