opSTAP Pools

2nd edition | 2019 | Hanna 't Hart-Waslicka
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

opSTAP Pools | Boek + website

9789046906798, 128 pages Onbeperkt toegang tot website
€27.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

opStap Pools is een praktische (vakantie)cursus. Met behulp van dit boek en het online materiaal maken de cursisten op een ongecompliceerde manier kennis met de Poolse taal. Dankzij de bondige, maar systematische uitleg van de grammatica biedt het boek snel inzicht in de structuur van het Pools. Hierdoor kunnen cursisten algauw eenvoudige zinnen formuleren.


Het boek bevat tien lessen met dialogen, grammatica, vocabulaire en oefeningen. Daarnaast wordt in elke les beknopte informatie gegevens over het land en de cultuur, bijvoorbeeld over begroeten en de Poolse keuken. Verder bevat het boek een Pools-Nederlandse woordenlijst en een overzicht van de basisgrammatica. De audio en de antwoorden op de oefeningen zijn te vinden op de website. Hierdoor is deze cursus geschikt voor gebruik door groepen onder begeleiding van een docent, maar ook voor zelfstudie. 

Wie zich met opStap Pools voorbereidt op een reis naar Polen, zal zich daar goed kunnen redden in alledaagse situaties. Powodzenia! Succes!

Drs. Hanna 't Hart-Wáslicka was beëdigd vertaler. Tot haar overlijden in 2013 was ze een gedreven taal- en cultuurdocent Pools, Russisch en NT2. Ze werkte onder meer voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam, voor het ROC in Utrecht en als zelfstandige voor managers en diplomaten.

'Handzaam voor beginner en reiziger. Het boek houdt het midden tussen uitgebreide taalcursussen en simpele taalreisgidjes als de 'Wat-en-hoe'-reeks.' NBD Biblion, 17 april 2019