Praktische didactiek voor Engels in het basisonderwijs

6th edition | 2013 | Sibilla Oskam
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Praktische didactiek voor Engels in het basisonderwijs | Boek

9789046903520, 368 pages Onbeperkt toegang tot website
€37.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Praktische didactiek voor Engels in het basisonderwijs | E-book

9789046961292, 368 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€37.95
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Het belang van Engels als internationale communicatietaal wordt steeds groter. Steeds meer basisscholen starten met Engels in de midden- of zelfs in de onderbouw. Met dit boek leert de docent (in opleiding) op een didactisch verantwoorde en creatieve manier Engels te geven.

 

Praktische didactiek voor Engels in het basisonderwijs is geheel afgestemd op de nieuwe Kennisbasis Engels. Ook is er aandacht voor actuele onderwerpen als vroeg vreemde talenonderwijs (vvto), Content and Language Integrated Learning en digitale leermiddelen. Het boek bestaat uit twee delen. In deel 1 wordt de stand van zaken binnen het vakgebied besproken en worden de kerndoelen voor Engels in het Basisonderwijs, didactische methoden en belangrijke taalverwervingstheorieën aangeboden. Het vierfasenmodel wordt hierbij uitgebreid besproken. Deel 2 behandelt pedagogische en didactische vaardigheden, zoals differentiatie en evaluatie. Daarnaast komen tal van didactische werkvormen en leeractiviteiten aan bod, waaronder spelletjes als bingo en kwartet, en werkvormen met liedjes. In dit deel worden ook twee hoofdstukken gewijd aan leesvaardigheid en internationalisatie.

Praktische didactiek voor Engels in het basisonderwijs is geschikt voor zowel studenten aan de lerarenopleiding als voor professionals. Het boek kan zelfstandig gebruikt worden maar vormt ook een studiepakket met de twee boeken van Praktische taalvaardigheid voor Engels in het basisonderwijs: Spreekvaardigheid en Uitspraak en grammatica.

Deze zesde editie is geheel geactualiseerd en sluit aan op de nieuwe kennisbasis Engels. Er is een hoofdstuk toegevoegd over vroeg vreemdetalenonderwijs en een hoofdstuk over Content and Language Integrated Learning. Ook wordt ingegaan op het gebruik van digitale leermiddelen in het basisonderwijs.

Het docentenmateriaal bij Praktische didactiek voor Engels in het basisonderwijs bestaat uit een docentenhandleiding en de Standaard vroeg vreemdetalenonderwijs van het Europees Platform.

Request teaching material
Sibilla Oskam was als docente Engels verbonden aan de Educatieve Faculteit van de Hogeschool van Amsterdam, afdeling lerarenopleiding basisonderwijs.

JSW geeft deze uitgave 5 sterren ★★★★★ – 1 september 2013

'Niet alleen de pabo-studenten, maar ook NLO-studenten en leerkrachten die Engelse les aan jonge kinderen geven, zullen prijs stellen op de aangereikte liedjes, spelletjes, lijsten met boeken.' – NBD Biblion, 25 september 2013