Spraakwater

Werkvormen voor spreekvaardigheid

1st edition | 2021 | Lotte Minnema
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Spraakwater | Boek + website

9789046907474, 112 pages Onbeperkt toegang tot website
€22.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Spraakwater | Code voor website

9789046971567 Onbeperkt toegang tot website
€8.50
  • Direct access to your online study materials

 

Note: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Oefenen met spreken is van groot belang voor het verloop van de taalontwikkeling van cursisten. Tegelijkertijd vraagt het oefenen van spreekvaardigheid in de les veel van taaldocenten. Want hoe krijg je alle cursisten aan het spreken? Hoe zorg je voor voldoende spreektijd per cursist? En hoe breng je variatie aan?


Spraakwater biedt 42 werkvormen voor spreekvaardigheid, uitgewerkt in heldere stappenplannen en voorzien van voorbeelden en tips. De werkvormen zijn gemakkelijk in elke taalles in te passen, in elke taal en naast elke leergang. Met het overzicht voorin het boek kan eenvoudig een geschikte werkvorm worden gezocht op basis van het ERK-niveau, de benodigde lestijd en de vaardigheden ‘spreken’ of ‘gesprekken voeren’. Daarnaast wordt aangegeven of een werkvorm behalve in fysieke lessen ook ingezet kan worden in online lessen.

Op de bijbehorende website is ondersteunend materiaal beschikbaar. Dit bestaat uit kant-en-klare werkbladen bij de werkvormen, een door de docent invulbare versie van de werkbladen en aanwijzingen voor het gebruik van de werkvormen in online lessen.

Spraakwater inspireert zowel beginnende als ervaren docenten NT2 en moderne vreemde talen om spreekvaardigheidsonderwijs op een aantrekkelijke én verantwoorde manier vorm te geven.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die MVT of NT2 lessen verzorgen op een eerste- of tweedegraads lerarenopleiding.

 

Lotte Minnema geeft les aan hoogopgeleide anderstaligen bij VU-NT2, traint NT2-docenten en werkte mee aan diverse NT2-leergangen. Eerder schreef ze Woordenstroom - Werkvormen voor woordenschat.