Taaltalent deel 1

Methode Nederlands voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen

1st edition | 2014 | Henny Taks, Katja Verbruggen
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Taaltalent deel 1 | Boek + website

9789046903896, 192 pages Onbeperkt toegang tot website
€26.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Taaltalent deel 1 | Code voor website

9789046960639 Onbeperkt toegang tot website
€9.50
  • Direct access your online study materials

 

!Attention: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Taaltalent deel 1 | Docentenmateriaal (cd)

9789046960714
€14.50

Taaltalent deel 1 | E-book + website

9789046962688, 192 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€26.95
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

Ga naar de nieuwe druk van Taaltalent - deel 1

Veel anderstaligen willen in Nederland een opleiding volgen, een baan vinden of zo goed ingeburgerd raken dat ze het Staatsexamen NT2, Programma I kunnen halen. Hiervoor hebben ze minimaal niveau B1 van het ERK nodig. Met Taaltalent kunnen ze hun taalvaardigheid op dat niveau brengen.


Met Taaltalent 1, 2 en 3 leert de cursist het Nederlands op een communicatieve en interactieve manier van basisvaardigheden naar vaardigheden die meer gericht zijn op het talig kunnen functioneren in een opleiding of een baan. Daarnaast biedt Taaltalent opdrachten aan die de cursist voorbereiden op het inburgeringsexamen en op het Staatsexamen, Programma l.

Taaltalent 1 brengt de cursist in zeven hoofdstukken naar niveau A1. In Taaltalent 1 is er niet alleen aandacht voor de basisgrammatica en de belangrijkste woordenschat, maar komen ook cultuur en studievaardigheid aan bod. De thematische hoofdstukken gaan over alledaagse onderwerpen. Na deel 1 is de cursist in staat een eenvoudig gesprek te voeren, formulieren in te vullen, korte teksten te schrijven en niet al te moeilijke lees- en luisterteksten te begrijpen.

Bij Taaltalent 1, 2 en 3 is een uitgebreide website met docentenmateriaal, digitale oefeningen, geluidsmateriaal, toetsen, woordenlijsten en een sleutel bij de oefeningen uit het boek.

De boeken zijn geschikt voor anderstalige cursisten die in binnen- of buitenland op een gestructureerde manier aan hun Nederlands willen werken. 

Bij deze uitgave is ook los een docenten dvd te bestellen. Deze dvd bevat de audiofragmenten die ook op de bijbehorende website staan. Voor docenten die tijdens de les geen toegang tot het internet hebben is het ook mogelijk om gratis het audiomateriaal in 1 keer down te loaden. Let op: het audiomateriaal bevat dus geen extra materiaal.

Katja Verbruggen en Henny Taks zijn als NT2-docenten verbonden aan het Talencentrum van de Universiteit Maastricht. Zij zijn tevens de auteurs van Op naar de eindstreep, een NT2-leergang voor Duitstaligen. Eefke Jacobs is werkzaam als zelfstandig NT2-docent.