Tweede-taalverwerving en tweede-taalonderwijs

2nd edition | 1996 | René Appel, Anne Vermeer
Tweede-taalverwerving en tweede-taalonderwijs
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Tweede-taalverwerving en tweede-taalonderwijs | Boek

9789062839520, 274 pages
€26.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Om goed taalonderwijs te kunnen geven is het noodzakelijk te weten hoe iemand een vreemde of tweede taal leert. De laatste decennia is veel onderzoek gedaan naar het verloop van tweede- of vreemde-taalverwerving en de factoren die van invloed zijn op het verwervingsproces. Ook is veel duidelijk geworden over de toepassing van deze kennis in het onderwijs.

Appel en Vermeer zetten in dit boek een aantal theorieën over T2-verwerving in de verf en bespreken de belangrijkste didactische benaderingen, waarbij zij veel naar onderzoek verwijzen. Het boek staat echter ook dicht bij de lespraktijk doordat zij veel voorbeelden geven. Zij laten zien dat een combinatie van benaderingen, waarbij de docent goed kijkt naar het taaldoel en de eigen wensen en kenmerken van cursisten, de meeste kans geeft op een goed verlopend taalverwervingsproces. Ook voor lezers met een geringere taalkundige scholing is het boek goed toegankelijk doordat taalkundige termen waar mogelijk vermeden zijn.

Tweede-taalverwerving en tweede-taalonderwijs is voor docenten (in opleiding) mvt en NT2 en studenten taalwetenschap.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die lesgeven op een lerarenopleiding.

René Appel is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als bijzonder hoogleraar NT2 bij de vakgroep ATW. Anne Vermeer is werkzaam aan de Katholieke Universiteit Brabant bij de vakgroep Taal en Minderheden.