Sociale studies

Sociale studies

Professionals in het sociaal domein staan vaak voor complexe vraagstukken. Hoe profileer je jezelf binnen het sociaal werk? Hoe maak je gebruik van de professionele ruimte en sluit je aan bij de specifieke vraag van de cliënt? Hoe zet je praktijkonderzoek op een creatieve manier in en ontwerp je oplossingen passend bij de situatie? En hoe ondersteun je je cliënten in deze digitale samenleving? Voorbeelden van vragen waar je als sociaal professional mee te maken krijgt. De uitgaven van Coutinho geven antwoord op deze vragen en bereiden de (aankomend) sociaal professional voor op het werken in deze belangrijke sector.

41-50 van 162 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Omslag Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen ISBN 9789046907078

    Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

    • Auteurs : Jakop Rigter
    • Druk : 2e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Handboek ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen biedt een uitgebreid en toegankelijk overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen die kunnen voorkomen bij kinderen en jongeren.

    Bekijk product
  2. Impact op afstand

    Impact op afstand

    • Ondertitel : Online lesgeven in het hoger onderwijs
    • Auteurs : Brigit Kolen
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Impact op afstand brengt hulp in de vorm van praktische tips, werkvormen en uiteraard (online) voorbeelden. Het biedt handvatten bij de uitdagingen van online onderwijs: contact maken en houden, privacy, feedback en groepswerk. Maar ook: welke tool past bij welk doel, hoe maak je kennisclips en welke valkuilen moet je daarbij vermijden?

    Bekijk product
  3. Omslag Armoede en bestaansonzekerheid ISBN 9789046906941

    Armoede en bestaansonzekerheid

    • Ondertitel : Beleid en sociaal professionele aanpak
    • Auteurs : Toby Witte (red.)
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Armoede en bestaansonzekerheid biedt kennis en inzichten vanuit wetenschappelijke perspectieven en theoretische concepten voor duurzame armoedebestrijding. De uitgave beschrijft de achtergrond en brede context van het armoedevraagstuk en gaat het dieper in op verschillende domeinen, dimensies en interventies. Het bespreekt alle factoren die de kwaliteit van leven bepalen: financiën, gezondheid, wonen, (betaald) werk en opleiding.

    Bekijk product
  4. Omslag Preventie in het sociale domein ISBN 9789046907443

    Preventie in het sociale domein

    • Ondertitel : Toepassingen en achtergronden
    • Auteurs : Sijtze de Roos, Mart van Dinther
    • Druk : 5e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Preventie is een belangrijk onderwerp in het sociale domein. Van professionals in het sociaal domein wordt dan ook verwacht dat zij preventief kunnen denken en handelen. Preventie in het sociale domein biedt een theoretisch kader waarmee professionals preventie kunnen integreren in hun werkpraktijk.

    Bekijk product
  5. Strategisch ontwerpen

    Strategisch ontwerpen

    • Ondertitel : Onderzoeks- en ontwerpprocessen situationeel inrichten
    • Auteurs : Herman Blom, Bas van Lanen
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Waar voorheen de termen design en ontwerpen veelal in verband gebracht werden met de creatieve sector en de maakindustrie, worden ze in toenemende mate toegepast in andere beroepsdomeinen. Strategisch ontwerpen richt zich op ontwerpprocessen in verschillende soorten beroepssituaties. Deze processen…

    Bekijk product
  6. Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie

    Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie

    • Ondertitel : Protocollaire behandelingen op maat
    • Auteurs : Erik ten Broeke, Kees Korrelboom, Marc Verbraak, Steven Meijer (red.)
    • Druk : 2e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Relatief kortdurende protocollaire behandelingen bij psychische stoornissen hebben een vaste plaats gekregen in de huidige behandelpraktijk. Het combineren van wetenschappelijk onderbouwde protocollaire behandelingen met patiënt-specifieke behandelingen is hierbij het uitgangspunt. In deze uitgave laten de auteurs zien hoe deze protocollaire behandelingen in de praktijk werken en hoe ze gecombineerd kunnen worden met doelgerichte, gefundeerde, op de patiënt toegesneden interventies.

    Bekijk product
  7. Professionalisering van sociaal werk

    Professionalisering van sociaal werk

    • Ondertitel : Theorie, praktijk en debat in Nederland en Vlaanderen
    • Auteurs : Mariël van Pelt, Rudi Roose, Marc Hoijtink, Marcel Spierts, Lisbeth Verharen (red.)
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Professionalisering van sociaal werk laat op systematische en toegankelijke wijze zien, via concepten en kennis, hoe professionalisering betekenis kan krijgen in de praktijk. Verschillende strategieën op individueel, team- en collectief niveau komen aan bod. De uitgave geeft daarmee een up-to-date overzicht van theorie, praktijk en debat over professionalisering van het sociaal werk in Nederland en Vlaanderen. Het nodigt (toekomstige) professionals uit kritisch na te denken over professionalisering in relatie tot sociaal werk en om zelf actief met professionalisering aan de slag te gaan.

    Bekijk product
  8. De onderzoekende professional

    De onderzoekende professional

    • Auteurs : Arnout Schuitema, Remi Soleman
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Hoe kan je als zorg- en welzijnsprofessional onderzoekend vermogen inzetten in de alledaagse praktijk, bijvoorbeeld in een gesprek met een cliënt of in een vergadering met collega’s? Dit handzame praktijkboekje geeft (aankomende) professionals in drie delen Wat, Wanneer, Hoe, concrete tips hoe je onderzoekend aan de slag kunt gaan op de werkvloer.

    Bekijk product
  9. Levensloopsociologie

    Levensloopsociologie

    • Auteurs : Hans-Jan Kuipers
    • Druk : 2e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Sociaal werkers krijgen in hun werk te maken met levensverhalen. Cliënten vertellen over hoe schulden, verslaving of stoornissen hun levens beïnvloed hebben. In Levensloopsociologie legt de auteur een verbinding tussen de unieke verhalen van individuele vertellers en algemene sociologische theorieën. De verhalen worden in verband gebracht met meeromvattende maatschappelijke verschijnselen.

    Bekijk product
  10. Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn

    Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn

    • Auteurs : Yvonne van Zaalen, Marlies Mulderij, Stijn Deckers
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Efficiënte samenwerking leidt tot betere zorg, minder miscommunicatie en hogere tevredenheid bij alle betrokken professionals. Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen. Dit is het eerste boek dat communicatie bij interprofessionele samenwerking centraal zet. De uitgave beschrijft de manier waarop samenwerkende professionals taal kunnen inzetten om tot goede afstemming te komen en een gezamenlijk doel te bereiken.

    Bekijk product

41-50 van 162 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren