Sociale studies

Sociale studies

Professionals in het sociaal domein staan vaak voor complexe vraagstukken. Hoe profileer je jezelf binnen het sociaal werk? Hoe maak je gebruik van de professionele ruimte en sluit je aan bij de specifieke vraag van de cliënt? Hoe zet je praktijkonderzoek op een creatieve manier in en ontwerp je oplossingen passend bij de situatie? En hoe ondersteun je je cliënten in deze digitale samenleving? Voorbeelden van vragen waar je als sociaal professional mee te maken krijgt. De uitgaven van Coutinho geven antwoord op deze vragen en bereiden de (aankomend) sociaal professional voor op het werken in deze belangrijke sector.

31-40 van 162 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Omslag Werken in wijkteams jeugd ISBN 9789046908129

    Werken in wijkteams jeugd

    • Auteurs : Leonieke Boendermaker, Marjolijn Distelbrink, Roel van Goor, Trees Pels (red.)
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Deze uitgave gaat in op alle aspecten van het werken in een wijkteam: van het leren aansluiten bij ouders en jongeren en het werken in een interdisciplinair team tot de kaders vanuit de wet en het gemeentelijk beleid.

    Bekijk product
  2. Studentgericht begeleiden

    Studentgericht begeleiden

    • Ondertitel : Individuele trajecten in het hoger onderwijs
    • Auteurs : Cornelia de Haan
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Aan de hand van dit praktijkgerichte boek leer je als begeleider de student te activeren en verantwoordelijkheid te laten nemen voor zijn eigen leerproces. In elk hoofdstuk komt een belangrijke begeleidingsvaardigheid aan bod, zoals gesprekken voeren, feedback geven, motiveren, problemen bespreekbaar maken, beoordelen en evalueren.

    Bekijk product
  3. Omslag Pathways to empowerment ISBN 9789046908105

    Pathways to Empowerment

    • Ondertitel : Methodically working on participation and self-direction
    • Auteurs : Judith Wolf
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Pathways to Empowerment helps counsellors to master an attitude and acquire the competences needed to do strength-based work with clients. The chapters provide practical insights by means of case studies and quotes from clients and counsellors. Each chapter concludes with some assignments. The publication has been included in the Effective Social Interventions database (Databank Effectieve sociale interventies; Dutch only) of Dutch knowledge institute Movisie as being ‘well-founded’.

    Bekijk product
  4. Identiteitsontwikkeling en leerlingbegeleiding

    Identiteitsontwikkeling en leerlingbegeleiding

    • Ondertitel : Een praktijkgericht boek
    • Auteurs : Jacob de Wilde, Mariëlle Theunissen, Jos van der Wal
    • Druk : 6e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Identiteitsontwikkeling en leerlingbegeleiding beschrijft de ontwikkeling van adolescenten en de manier waarop die bijdraagt aan hun identiteitsvorming. In de adolescentie stellen jongeren vragen als ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’ Door de vele invloeden waar jongeren vandaag de dag mee te maken krijgen, zijn het vinden van de antwoorden op deze vragen en daarmee het actief vormgeven van een eigen identiteit van groot belang. Om adolescenten hierin te kunnen begeleiden, is het nodig dat professionals die met hen werken goed inzicht hebben in dit proces.

    Bekijk product
  5. Rapporteren in opdracht

    Rapporteren in opdracht

    • Ondertitel : Project - proces - product
    • Auteurs : Elly Straatman
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Rapporteren in opdracht helpt studenten bij het uitvoeren van praktijkopdrachten die uitmonden in een schriftelijk beroepsproduct. Ze doorlopen in dit boek alle fasen van het proces: van de opdrachtverwerving tot het opleveren van het beroepsproduct.

    Bekijk product
  6. Omslag Opvoedingsondersteuning als bijzondere vorm van preventie ISBN 9789046907108

    Opvoedingsondersteuning als bijzondere vorm van preventie

    • Auteurs : Marga Burggraaff-Huiskes, i.s.m. Geraldien Blokland
    • Druk : 7e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    In dit boek staat centraal wat professionele opvoedingsondersteuning inhoudt, met de nadruk op de preventieve functie die deze kan vervullen. Naast de theoretische uitgangspunten die het professioneel handelen onderbouwen, is een belangrijke plaats ingeruimd voor het vak opvoedingsondersteuning. Aan de orde komen de houding en werkwijze van de professional, de diverse vormen van opvoedingsondersteuning en concrete methoden en programma’s.

    Bekijk product
  7. Logisch en kritisch denken

    Logisch en kritisch denken

    • Ondertitel : onderzoeken - argumenteren - concluderen
    • Auteurs : Simon Burgers
    • Druk : 2e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Met Logisch en kritisch denken ontwikkelen hbo- en wo-studenten hun vermogen tot logisch denken, helder analyseren en kritisch oordelen. Aan de hand van levendige voorbeelden uit uiteenlopende disciplines wordt ingegaan op logica, geldigheid en drogredenen.

    Bekijk product
  8. Omslag Pedagogische professionaliteit ISBN 9789046907528

    Pedagogische professionaliteit

    • Ondertitel : Een inleiding op het werken met en voor jeugd
    • Auteurs : Roel van Goor, Loes Houweling
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Pedagogische professionaliteit beschrijft wat opgroeien, opvoeden en professionele bemoeienis in onze samenleving met zich meebrengen en wat deze betekenen voor je professionele rol binnen onderwijs, jongerenwerk, jeugdhulp, kinderopvang of de begeleiding van ouders. Vanuit drie dimensies wordt de professionele verantwoordelijkheid opgebouwd: het opgroeien en opvoeden van jeugdigen, de beroepsmatige betrokkenheid bij opgroeien en opvoeding en de professional als persoon.

    Bekijk product
  9. Relatiegerichte zorg

    Relatiegerichte zorg

    • Auteurs : Barbara Buijten
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    In de relatiegerichte zorg wordt contact gezien als een toegevoegde waarde aan het herstel van een patiënt. Hoe kun je warme, begripvolle en betrokken ondersteuning aan je patiënt bieden, terwijl je als zorgverlener gebonden bent aan protocollen en vaak last hebt van tijds- en werkdruk? En hoe kun je in de wereld van zorg en (medische) zorgvraagstukken de ‘mens’ achter de patiënt blijven zien? Op deze twee kernvragen geeft Relatiegerichte zorg antwoord.

    Bekijk product
  10. Omslag Wat staat er op het spel? ISBN 9789046907726

    Wat staat er op het spel?

    • Ondertitel : Sociale ethiek voor zorg en welzijn
    • Auteurs : Fons Klaase
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2021

    Deze uitgave laat zien hoe sociaal werkers de waarde sociale rechtvaardigheid kunnen bevorderen door hun eigen manier van werken en hoe zij deze waarde kunnen verbinden aan het begeleiden en ondersteunen van cliënten in de dagelijkse praktijk.

    Bekijk product

31-40 van 162 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren