Actief met taal

Didactische werkvormen voor het talenonderwijs

2nd edition | 2015 | Dieuwke de Coole, Anja Valk
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Actief met taal | Boek + website

9789046904398, 179 pages Onbeperkt toegang tot website
€30.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Actief met taal | E-book + website

9789046962855, 179 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€30.50
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

 

Note: You can only read this e-book via Bookshelf.  

Taalmethodes bieden vaak kant-en-klare lessen waarmee docenten efficiënt en verantwoord aan de leerdoelen kunnen werken. Maar daarnaast blijven docenten behoefte hebben aan werkvormen die ze in kunnen zetten om te reageren op wat er in de klas gebeurt. Hoe laat je die woordenlijst nog een keer de revue passeren? Hoe kun je een ingeslapen klas voor het resterende half uur weer oppeppen? Hoe zet je leerlingen of cursisten wat actiever aan het werk met die leesopdracht?

 

In Actief met taal bieden de auteurs ruim zestig verschillende werkvormen aan die als inspiratiebron voor de (aspirant-)taaldocent kunnen dienen. De werkvormen zijn gerubriceerd en voorzien van labels die de vaardigheid, het taalniveau en de groeperingsvorm aanduiden, zodat een geschikte werkvorm gemakkelijk te vinden is. Ook worden variatiemogelijkheden en didactische tips gegeven.

Met Actief met taal kan iedere taaldocent – beginnend of ervaren en in welke moderne taal dan ook – zijn vakmanschap een nieuwe impuls geven om het onderwijs leuker, dynamischer of efficiënter te maken.

Deze uitgave is alleen als gratis beoordelingsexemplaar te bestellen voor docenten die MVT of NT-2 lessen verzorgen op een 1e of 2e graads lerarenopleiding.

In deze tweede, herziene druk zijn de teksten en voorbeelden geactualiseerd. Met de speciaal voor het mbo geschreven instructie zijn de werkvormen nog beter in te zetten bij vaklessen. Ook wordt er een tabel toegevoegd waarmee de ERK-niveaus gemakkelijk omgezet kunnen worden naar de Meijerink-niveaus.

Dieuwke de Coole is basisschoolleerkracht, onderwijskundige en NT2-docent. Ze is verbonden (geweest) aan de Universiteit van Maastricht en Hogeschool INHolland in Amsterdam, en aan een ROC en een basisschool. Tegenwoordig is zij inspecteur mbo bij de onderwijsinspectie.
Anja Valk is onderwijskundige en taalwetenschapper en leidt met Vita Olijhoek NT2-docent Taalbureau Olijhoek & Valk, dat NT2-les voor volwassenen en trainingen voor NT2-docenten biedt. Daarnaast ontwikkelt zij lesmateriaal en boeken voor taaldocenten. Bij Uitgeverij Coutinho was zij verder co-auteur van Taalprikkels - Korte activiteiten voor elke taalles en Actief met taal in de zaakvakken - Didactische werkvormen voor het basisonderwijs.