Bahasa Indonesia - Oefenboek

Basiscursus Indonesisch

1st edition | 2013 | Rahman Syaifoel
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Bahasa Indonesia - Oefenboek | Boek + website

9789046903674, 112 pages Onbeperkt toegang tot website
€22.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Bahasa Indonesia bestaat uit een tekstboek, een oefenboek en een website. Het werkboek sluit naadloos aan bij het tekstboek: met de oefeningen uit het oefenboek kunnen de cursisten zelfstandig trainen wat ze in het tekstboek hebben geleerd. Het bevat dezelfde elf hoofdstukken. Aan het eind van elk hoofdstuk is een checklist opgenomen waarmee de cursisten kunnen nagaan in welke mate zij de aangeboden stof uit dat hoofdstuk beheersen. Achter in het oefenboek worden de antwoorden van de oefeningen gegeven.


Bahasa Indonesia is een methode Indonesisch voor volwassenen, waarin de mondelinge communicatie centraal staat. De cursisten leren Indonesisch spreken, lezen en schrijven aan de hand van dialogen, beeldmateriaal, liedjes en gevarieerde opdrachten. Er wordt gewerkt tot niveau A1/A2 (ERK).

Docenten die het boek Bahasa Indonesia als verplichte literatuur voorschrijven kunnen extra materiaal aanvragen. Dit materiaal bestaat uit een docentenhandleiding.

Request teaching material
Rahman Syaifoel komt uit Indonesië en heeft in Bandung Indonesisch gestudeerd. Hij geeft cursussen Indonesisch op onder andere Instituut Clingendael en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast geeft hij privélessen.

‘Tot nu toe is dit het beste leerboek Indonesisch in Nederland. Het is duidelijk, eenvoudig maar doeltreffend. Combinatie van de tekst- en oefenboek is goed om basis Indonesisch te leren.’ – docente Volksuniversiteit, 5 april 2018