Bahasa Indonesia - Tekstboek

Basiscursus Indonesisch

1st edition | 2013 | Rahman Syaifoel
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Bahasa Indonesia - Tekstboek | Boek + website

9789046903438, 248 pages Onbeperkt toegang tot website
€45.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Bahasa Indonesia bestaat uit een tekstboek, een oefenboek en een website. Het tekstboek bestaat uit elf lessen met een gelijke opbouw. Elke les start met doelstellingen, gevolgd door een lees- en luistertekst met oriënterende opdrachten. Dan volgen een grammaticablok, waarin kort de grammatica wordt uitgelegd die nodig is om een gesprek te leren voeren, een cultuurkader en oefeningen voor in de les. De nadruk ligt op het kunnen voeren van alledaagse gesprekken. In elk hoofdstuk staan daarom onderwerpen centraal als boodschappen doen, de weg vragen of naar de bioscoop gaan. Achter in het boek staat een grammaticaal overzicht en kunnen cursisten woordenlijsten N-I en I-N raadplegen.

Het oefenboek en de website bieden oefeningen waarmee de cursisten trainen wat ze in het tekstboek hebben geleerd. De cursisten kunnen in het oefenboek hun vorderingen bijhouden in een taalportfolio.

Bahasa Indonesia is een methode Indonesisch voor volwassenen, waarin de mondelinge communicatie centraal staat. De cursisten leren Indonesisch spreken, lezen en schrijven aan de hand van dialogen, beeldmateriaal, liedjes en gevarieerde opdrachten. Er wordt gewerkt tot niveau A1/A2 (ERK).

Rahman Syaifoel komt uit Indonesië. Hij heeft in Bandung Indonesisch gestudeerd. Hij geeft cursussen Indonesisch op onder andere Instituut Clingendael en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast geeft hij privélessen.

‘Tot nu toe is dit het beste leerboek Indonesisch in Nederland. Het is duidelijk, eenvoudig maar doeltreffend. Combinatie van de tekst- en oefenboek is goed om basis Indonesisch te leren.’ – docente Volksuniversiteit, 5 april 2018