Basisvaardigheden academisch schrijven

2nd edition | 2021 | Maartje Goosen, Francien Schoordijk
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

Basisvaardigheden academisch schrijven | Boek + website

9789046907894, 208 pages Onbeperkt toegang tot website
€28.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

Basisvaardigheden academisch schrijven | Code voor website

9789046970096
€7.50
  • Direct access your online study materials

 

!Attention: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Basisvaardigheden academisch schrijven | E-book

9789046970089, 208 pages Onbeperkt toegang tot het e-book via Bookshelf
€28.95
  • Activate directly in your Bookshelf account
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

Basisvaardigheden academisch schrijven geeft inzicht in de criteria voor wetenschappelijk schrijven en leert studenten hoe zij die criteria in hun teksten kunnen toepassen. Dit boek loodst studenten (en docenten) door het schrijfproces. Alle aspecten van het schrijven worden behandeld, met verwijzingen voor verdieping. Studenten ontdekken wat er ontbreekt aan hun taal- of schrijfvaardigheid, wat een wetenschappelijke schrijfstijl kenmerkt, welke eisen aan schrijfvaardigheid worden gesteld, hoe ze efficiënt een academische tekst schrijven en hoe ze een logische structuur opzetten. Daarnaast leren ze hoe ze om moeten gaan met bronnen in een academische tekst, hoe ze samenhang in teksten kunnen aanbrengen en hoe ze kritisch op eigen schrijfwerk kunnen reflecteren. Ook studenten van wie het Nederlands niet de eerste taal is, hebben veel baat bij dit boek.


Basisvaardigheden academisch schrijven is een echt ‘doe-boek’ met veel oefeningen en een uitgebreide website.

Dit boek richt zich op bachelorstudenten in het hoger onderwijs, maar ook andere studenten kunnen het boek gebruiken om hun academische schrijfvaardigheid te vergroten.

Het boek is geactualiseerd. De voorbeelden zijn geactualiseerd. Daarnaast is er een link gemaakt met de MOOC Beter schrijven in het hoger onderwijs. Deze sluit aan op de uitgangspunten van het boek en fungeert als verrijking voor de student. Ook kan de student op deze manier meer aan zelfstudie doen. Tot slot is de hoofdtekst van het boek op bepaalde punten aangepast en aangevuld, op basis van feedback van docenten, studenten en de auteurs zelf.

Maartje Goosen heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij was lang docent academisch schrijven bij het Language Center en coördinator van academisch schrijfcentrum het Scriptorium van Tilburg University. Momenteel werkt zij bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg waar zij onder andere studenten begeleidt bij het schrijven van zowel beroeps- als studiegerelateerde teksten.

Francien Schoordijk heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam waar zij afstudeerde op het schrijfproces. Zij heeft vanaf 1987 gewerkt bij diverse faculteiten van de UvA als docent academische communicatieve vaardigheden. Sinds 1999 is zij docent Nederlands als eerste taal (NT1) en Nederlands als tweede taal (NT2) bij het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) van de Universiteit van Amsterdam. Samen met haar collega’s van de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelde zij www.taalwinkel.nl en de MOOC Beter schrijven in het hoger onderwijs. Zij adviseert en begeleidt opleidingen bij het opzetten en uitvoeren van taalbeleid en een academisch schrijflijn. Daarnaast geeft zij docenttrainingen in het beoordelen van en feedback geven op teksten.