Chinees getoetst

250 oefenvragen op weg naar B1

1st edition | 2015 | Tin Chau Tsui, Xuan Hue Liu-Chau (m.m.v.)

Chinees getoetst | Boek + website

9789046904930, 166 pages Onbeperkt toegang tot website
€33.95
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

Steeds meer mensen kiezen ervoor om Mandarijn Chinees te leren. Vanaf 2015-2016 kunnen vwo-scholieren er zelfs officieel eindexamen in doen. Hierdoor is er een grote behoefte aan oefenmateriaal ter voorbereiding op het examen.


Chinees getoetst voorziet in deze behoefte. De bundel biedt 250 oefenvragen, oplopend van ERK-niveau A1 tot en met A2+. Alle vaardigheden komen aan bod: luistervaardigheid, spreek- en gespreksvaardigheid, leesvaardigheid en schrijfvaardigheid. De auteurs hebben de oefeningen zorgvuldig ontwikkeld, met als referentie de pilotexamens Chinees van het SLO, de ERK Can-do Statements en de karakter- en woordenlijst die samengesteld is door The European Benchmarking Chinese Language Project Team (EBCL). Op de website www.coutinho.nl/chineesgetoetst staan demovragen, de benodigde audiofragmenten en een docentenhandreiking met toetsmatrijzen.

Docenten die het boek Chinees getoetst als verplichte literatuur voorschrijven kunnen extra materiaal aanvragen. Dit materiaal bestaat uit een docentenhandleiding.

Request teaching material

Beide auteurs zijn docent Chinese taal met meer dan 25 jaar onderwijservaring. Ze hebben in die tijd meerdere schoolexamens Chinees samengesteld. Tin Chau Tsui is daarnaast auteur van de veelgebruikte serie Chinees? Een makkie! en was betrokken bij de totstandkoming van Chinese taal en cultuur als schoolvak en als eindexamenvak.