De juiste toon

Zakelijk Nederlands voor anderstaligen

1st edition | 2019 | Roos Naeff, Saarein te Brake

De juiste toon | Boek + website

9789046906637, 133 pages Onbeperkt toegang tot website
€29.50
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs within the Netherlands
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 2 business day delivery within the Netherlands
  • In stock

De juiste toon | Code voor website

9789046968123 Onbeperkt toegang tot website
€13.95
  • Direct access to your online study materials

 

Note: You are purchasing access to the online material. This order does not include the book. Would you also like to order the book? Select “Book + online study material” or “E-book + online study material”

Heb je Nederlands als tweede taal geleerd en werk je bij een bedrijf waar Nederlands wordt gesproken? Dan merk je waarschijnlijk dat je collega’s vaak op een informele manier communiceren en niet alleen de standaardformuleringen gebruiken die je uit cursussen kent. Dit boek helpt je om Nederlands te spreken, appen en mailen in een zakelijke omgeving, waarbij de focus ligt op communicatiedoel, toon en nuance.

In De juiste toon staan taalhandelingen centraal, zoals: verzoeken, een voorstel doen, iets afwijzen, je verontschuldigen en positieve en negatieve feedback geven. Ook komen gesprekssituaties aan de orde, zoals: het woord nemen en houden, iemand onderbreken, iets herformuleren en een gesprek afronden. De auteurs geven voor iedere taalhandeling handige voorbeeldzinnen. Hiernaast besteden zij aandacht aan vocabulaire, grammatica en cultuur. Ieder hoofdstuk bevat tal van spreek- en schrijfoefeningen om formuleringen te oefenen en in te slijpen.
Met de code in het boek heb je toegang tot het online materiaal. Dit materiaal bestaat uit audio bij de dialogen en opdrachten, voorbeelduitwerkingen en vocabulairelijsten met Engelse vertaling van belangrijke woorden en uitdrukkingen boven niveau B1.

Dit boek is geschreven voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen vanaf niveau B1 die hun zakelijke communicatie in het Nederlands willen verbeteren. Het boek kan zelfstandig gebruikt worden, of in een cursus met een docent.

Het is niet mogelijk om een beoordelingsexemplaar aan te vragen van deze uitgave.

 

Docenten die De juiste toon. Zakelijk Nederlands voor anderstaligen verplicht voorschrijven kunnen docentenmateriaal aanvragen. Dit materiaal bestaat uit een document met lessuggesties.

Request teaching material

Saarein te Brake werkt als freelance docent NT2, is lesmateriaalontwikkelaar NT1 en NT2 en is eigenaar van Taal in Oost. Roos Naeff geeft cursussen Nederlands aan hoogopgeleide anderstaligen in en rond Amsterdam en is eigenaar van Dutch Lessons with Roos Naeff.

'Deze methode Zakelijk Nederlands voor anderstaligen is duidelijk en overzichtelijk. In verschillende hoofdstukken komen onderwerpen aan de orde als 'een voorstel doen', 'iets afwijzen', of 'positieve feedback geven'. De nadruk ligt hier niet zozeer op de inhoud, maar voor op de 'tone of voice'. Wanneer zeg je wat en op welke manier? Dit wordt aan de hand van een duidelijke uitleg en vele, praktijkgerichte voorbeelden en oefeningen duidelijk gemaakt. Ruime lay-out.....'. NBD Biblion, 1 mei 2019