De pabotoets natuur en techniek haal je zo

1st edition | 2015 | Hans van der Grind
Lecturer or teacher? | Are you interested in using a publication for your course, or already adopted a publication for course use: request a free inspection copy.

De pabotoets natuur en techniek haal je zo | Boek

9789046904749, 256 pages
€25.00
  • Orders above € 20,- are free of shipping costs
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks
  • 3 - 4 business day delivery

De pabotoets natuur en techniek haal je zo | E-book

9789046963050, 256 pages
€25.00
  • Direct access to your study materials
  • Receive a 5% student discount when purchasing two different textbooks

Vanaf 2015/2016 moeten mbo’ers en een deel van de havisten de landelijke verplichte Toelatingstoets Natuur en Techniek behalen om te mogen starten aan een pabo. Deze toets test de kennis en vaardigheden op havo 3/vmbo-T 4 niveau. Op basis van scores op de voorloper van deze toets, is de verwachting dat deze voor veel aankomende pabostudenten een struikelblok gaat vormen. De pabotoets natuur en techniek haal je zo is, samen met de uitgave Natuuronderwijs inzichtelijk, een gedegen oefeningenbron voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets en de kennisbasistoets. Dit boek voldoet aan de aangepaste eisen voor de pabo, zoals beschreven in het SLO-document 'Handreiking natuur en techniek', juli 2014.

De pabotoets natuur en techniek haal je zo onderscheidt zich van andere aangeboden leermiddelen door direct in te zetten op het oefenen met de grote hoeveelheid vereiste leerinhouden (kernconcepten) van de Toelatingstoets. Het boek bevat bijna zeshonderd oefenvragen met antwoorden plus uitleg en verwijzingen naar de corresponderende leerinhouden in de pabomethode Natuuronderwijs inzichtelijk. Het grote voordeel is dat je op deze manier snel aan de slag kunt met de kennis per (deel)kernconcept die je nog moet bijspijkeren, en jezelf dus efficiënt en effectief kunt voorbereiden.


De pabotoets natuur en techniek haal je zo is geschikt voor aankomende pabo-studenten en studenten die hun kennis willen bijspijkeren.

Hans van der Grind is docent Natuur en Techniek aan de pabo’s van Hogeschool InHolland en de Haagse Hogeschool. Het concept van de serie De pabotoets haal je zo voor Mens en Wereld is ontwikkeld door Jan de Bas. Hij schreef eerder de bundels voor Aardrijkskunde en Geschiedenis

'Handig is dat er ook drie volledige voorbeeldtoetsen zijn opgenomen, met normering. Daarmee kan de kandidaat kijken of hij op niveau is. De vragen testen niet alleen kennis, maar ook of je de kennis kunt toepassen in praktijksituaties. Die praktijksituaties zijn levensecht en inspirerend. Al met al een handig boekje om te oefenen voor de toets.' - NBD Biblion, 18 november 2015